Alt-J laat van zich horen met een hagelnieuwe track

En maakt details over het langverwachte, nieuwe album bekend.

Meest gelezen

2017 lijkt hét jaar te worden van de releases waar we al een tijdje reikhalzend naar uitkijken; zo liet Lordena een radiostilte van 3 (!) jaar – vorige week nog nieuw werk horen, komt Drake dit jaar nog met een nieuwe langspeler op de proppen en zal Dua Lipa eindelijk haar debuutplaat lanceren.

En nu laat ook het talentvolle trio uit Leeds, alt-J, uit het niets van zich horen: de heren lanceerden het nummer 3WW (voluit: Three Wrong Words), maakten details bekend over het nieuwe album, genaamd Relaxer, én kondigden als klap op de vuurpijl een wereldtour aan. Bam.

Advertisement - Continue Reading Below

Relaxer

Alt-J's derde album Relaxer is de opvolger van This Is All Yours (2014) en debuutplaat An Awesome Wave uit 2012, en zal op vrijdag 9 juni verschijnen. 3WW is de openingstrack van het album, dat in totaal acht nummers bevat. Lijkt weinig, maar van die acht tracks duren er maar liefst vijf langer dan 5 minuten. Een schijf vol luisterplezier dus.

Laten we beginnen met 3WW – een bloedmooie, typische alt-J track. Het nummer begint klein, tript de pan uit en is allesbehalve commercieel, maar wauw wat ligt-ie lekker in het gehoor. Oordoppen in en zelf oordelen:

Meest gelezen

Live in Nederland kun je de heren aanschouwen tijdens Lowlands in augustus dit jaar. Alt-J staat bekend om z'n denderende festivaloptredens, dus mis het niet. Check hier het volledige tourschema en hou de site in de gaten voor meer details over Relaxer.

alt-J - Relaxer

5 festivals waar je NU tickets voor moet scoren >