8 dingen die je niet wist over 'rising star' Jorja Smith

Drake's protegé is te horen op zijn nieuwe album More Life, maar wie is Jorja Smith?

Meest gelezen

Het is je vast niet zijn ontgaan dat Drake dit weekend zijn 22 nummers tellende album More Life heeft gelanceerd. Wie op meerdere tracks te horen is? Jorja Smith. Onthoud deze naam, want je gaat nog veel meer horen van dit Britse talent.

Om te beginnen: 8 dingen die je geheid nog niet wist over Drake's nieuwe ontdekking:

1. Jorja Smith (19) is een relatief nieuwe naam in het Amerikaanse muziekcircuit, maar hier in Europa hebben we haar al langer in de smiezen. Ze komt uit Walsall, Engeland en schrijft sinds ze 11 is al nummers. Ze woont inmiddels in Londen.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Haar debuutsingel lanceerde ze begin vorig jaar en heet Blue Lights – een soulvol nummer, doordrenkt met hip-hop en r&b-invloeden – dat ze schreef toen ze slechts 17 lentes jong was. In november 2016 bracht ze haar eerste EP Project 11 uit.

Meest gelezen

3. Amy Winehouse is een grote inspiratie voor de jonge zangeres. Haar stemgeluid heeft dan ook een jazzy randje, een echte soulstem van nu. Ook Mos Def en Damian Marley behoren tot haar muzikale helden.

4. Haar nummer Where Did I Go? staat op de soundtrack van HBO's serie Insecure. Verantwoordelijk voor de soundtrack is niemand minder dan Solange Knowles, zij had Smith al voor Drake in het vizier.

5. Smith is te horen op Drake's nummers Get It Together en Jorje Interlude. Beide nummers zijn nu al bestempeld tot 'standouts' van het album.

#MoreLife 🌺𓅓

A post shared by jmoney (@jorjasmith_) on

6. Ook de modewereld heeft Smith 'ontdekt'; begin deze maand zat ze front row tijdens Parijs Fashion Week bij de catwalkshow van Balmain.

Anais Gallagher, Jorja Smith, Virginie Ledoyen & Ilona Smet @ Balmain a/w 2017

7. Ze belandde op de vierde plaats van de BBC Sound of 2017-lijst.

8. Haar nieuwste nummer Beautiful Little Fools lanceerde Smith op International Women's Day twee weken geleden. Het nummer schreef ze op 16-jarige leeftijd, na het lezen van The Great Gatsby.

Sound of 2017: nog drie powervrouwen die je niet mag missen >