Soultalent: Mayer Hawthorne

Een beetje vreemd, maar wel lekker. Mayer Hawthorne is een blanke oppernerd én een getalenteerd soulzanger.

Na Amy Winehouse en alle andere Britse blanke bitches/dames met soulstemmen dient de volgende trend zich aan: blanke mannen met stoere soulstemmen. De leader of the pack: Mayer Hawthorne. Met groteske bril en sullig pak.

 

Mayer Hawthorne’s debuutalbum A Strange Arrangment kwam vorig jaar uit, de recensies waren lovend. Vanwege zijn innemend hoge soulstem, maar ook omdat zijn nummers klinken alsof ze origineel sixtiesmateriaal zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn Curtis Mayfield en Smokey Robinson, en sowieso de soul uit de late sixties en de vroege seventies. Het resultaat is een mooi, voornamelijk rustig soulalbum dat blijft intrigeren, door de kwaliteit maar ook de wetenschap dat het een blanke nerd is die de songs heeft geschreven én ook zo smooth ten gehore brengt. Bestel het album A Strange Arrangement via Bol.com.

 

 

Onze favoriet? De nieuwste single Just Ain’t Gonna Work Out. Een zwart-wit video met in de hoofdrol een rood, lichtgevend hart. En natuurlijk Mayer Hawthorne zelf die met gortdroge, guitige blik aan zijn meiske(s) vertelt dat het tussen hen niet gaat werken. Je blijft er naar kijken en stiekem word je er zelfs vrolijk van. Wat ons betreft een hit in wording.