Hoewel Lacroix ongetwijfeld een bewogen leven leidt, bedacht Camilla Morton toch een manier om een geijkte biografie te voorkomen. Ze creëerde een sprookje rondom het leven van de Franse modeontwerper; Christian Lacroix and the Tale of Sleeping Beauty. Geniaal.

Geinig: de Kate Middleton en Prince William-mania is nu ook overgeslagen naar de stripboekenwereld >

MYSTIEK

‘Het boek gaat over het verhaal van twee iconen. Allebei geliefd, allebei inspirerend en allebei levend in magische koninkrijken’, vertelt Morton aan Vogue.com. Ik kwam tot dit idee omdat een saaie biografie niet de mystiek zou weergeven, die de creatieve zielen die deze industrie typeren, omvat. Ik dacht dat de beste manier om het verhaal te vertellen op een speciale once upon a time-manier zou zijn.’

Het leuke is dat monsieur Lacroix zelf de illustraties maakte. Morton is lyrisch over haar samenwerking met de modeontwerper. ‘Hij is een gentleman en zo’n aardige, inspirerende vriend. Ik voel me vereerd dat ik de mogelijkheid heb gekregen dit samen met hem te doen’, aldus de schrijfster.

MANOLO BLAHNIK

Morton heeft de smaak van de modesprookjes inmiddels te pakken. Binnenkort kunnen we ook De Gelaarsde Manolo Blahnik en Sneeuwwitje starring Diane von Furstenberg verwachten… nou ja, iets in die richting dan. Christian Lacroix and the Tale of Sleeping Beauty koop je hier.

Designer Diane von Furstenberg wil dat modellen beter worden behandeld >