Je kent haar wellicht van haar autobiografische debuut Meisje met negen pruiken, waarin Van der Stap vertelt over haar gevecht tegen kanker. En van haar tweede boek, genaamd Een blauwe vlinder zegt gedag, waarin op zoek gaan naar jezelf centraal staat; wat te doen als je je leven hebt teruggekregen?

Sophies derde fictieve boekwerk gaat over levenskunst. Over jong blijven en ouder worden en het kloppende hart van menselijke verhoudingen. Het mooie van dit al: het speelt zich af in de romantische straten van liefdesstad Parijs.

Sienna en Jude verkeren in minder romantische sferen >

IN EEN NOTENDOP

De 28-jarige Tara doet in Parijs de ene ontdekking na de andere en verslijt mening liefje. De 63-jarige buurvrouw, mevrouw De Grenelle, observeert haar nachtelijke escapades en verwerkt deze in een studie naar de waarheid achter de dingen.

Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee, die hun levens blijvend zal veranderen. De vraag ‘hoe te leven’ is eigenlijk het terugkerende onderwerp in deze fijn weglezende roman. Vielleicht nog een goed valentijnscadeau op de valreep?

Vanaf dit weekend ligt ‘ie in de winkel. Online shoppen? Je vindt ‘m hier.