De Gekste Dag is de Nederlandse versie van Red Nose Day van de BBC, waarbij bekende en onbekende Nederlanders met de meest hilarische en spraakmakende acties geld ophalen voor het goede doel.

DE GEKSTE ACTIES
Denk aan: een terugblik naar het verleden met de meest komische acts. Bijvoorbeeld nog een allerlaatste keer de Lama’s of de moppentrommel van Henny Huisman met een stel gezellige bejaarden. Vrijwilligers bedenken zelf ook gekke acties, zo gaat de Amsterdamse roeivereniging Okeanos het op een roeien zetten midden op de dam. Zelf kun je ook een schopje in de goede richting doen: op komt dat schot schop je de bal zo ver mogelijk richting Paradiso – ING doneert voor elke meter 50 cent. De Gekste Dag zal vanavond in Paradiso worden gepresenteerd door drie duo’s: Sophie Hillebrand en Thomas van Luym, Patrick Lodiers en Claudia de Breij, Valerio Zeno en Brigitte Kaandorp.

ELLE steunt Japan >

GOED DOEL
De Gekste Dag zet zich in voor jong en oud. De opbrengsten gaan naar het Jeugd Cultuurfonds, Jeugd sportfonds, Nationaal Ouderenfonds en Alzheimer Nederland.

Gaat dat zien, en lig maar liefst drie uur lang in een scheur. Vanavond om half 9 uur op Nederland 3.

Kom vast in de stemming met deze hilarische actie tijdens de Britse Red Nose Day: Ruby Wax doet MasterChef op Downing Street No. 10

youtubeView full post on Youtube