Och, wat zal het op 18 september een goede Emmy-show te worden. Prachtjurken, prachtkapsels en Jane Lynch – die de hysterisch gemene Sue Sylvester in de serie Glee speelt – die de awardshow aan elkaar mag praten.

MAD MEN
Bovendien belooft het een razend spannende avond te worden. De meeste nominaties kaapte de miniserie Mildred Pierce binnen (21!), waarin Kate Winslet, Guy Pearce en Evan Rachel Wood de hoofdrollen vertolken.

Maar ook Mad Men (19 nominaties), Boardwalk Empire (18 nominaties) en Modern Family (17 nominaties) vallen duidelijk in de smaak.

Jon Hamm en Elisabeth Moss, acterend in Mad Men – de dramaserie over reclamemannen eind jaren vijftig, incluis prachtvrouwen in droomkledij – zijn genomineerd voor Beste Acteur en Beste Actrice. De serie won de afgelopen drie jaar al de Emmy voor beste dramaserie en is ook dit jaar weer genomineerd in deze categorie.

Modern Family heeft een grote kans om de Emmy voor Beste Comedyserie binnen te hengelen.

GWYNETH PALTROW
Ook Oscar-winnares Gwyneth Paltrow is genomineerd voor haar hilarische bijrol in Glee. Ze neemt het op tegen o.a. Elizabeth Banks (30 Rock) en Tina Fey (Saturday Night Live).

Opmerkelijk: ondanks het doorslaan van mede-hoofdrolspeler Charlie Sheen, is Jon Cryer toch genomineerd voor zijn rol in Two and a Half Men voor Beste Acteur in een Bijrol. Winning!

Bekijk alle genomineerden op emmys.com