De Britse Alexander McQueen wilde er zeker van zijn dat zijn honden in de toekomst niets tekort komen en zette zo’n € 56.638 opzij voor z’n viervoeters. De 40-jarige ontwerper pleegde vorige jaar op 11 februari, negen dagen na de dood van zijn moeder, zelfmoord.

DIERENVRIEND
Gisteren werd het testament van McQueen vrijgegeven, waarin in al zijn laatste wensen staan. En dat McQueen een aardige dierenvriend was moge duidelijk zijn. Zo wilde de modeontwerper dat er meer dan een ton naar de Britse dierenfondsen The Blue Cross en Battersea Dogs & Cats Home zou gaan.

Daarnaast gaat er ook een aardige duit van zijn vermogen van € 18 miljoen naar jonge ontwerpers en andere liefdadigheidsinstellingen. Hulde.

Kate Middletons trouwjurk van McQueens opvolger, Sarah Burton, kun je nu in Buckingham Palace gaan bekijken >

Het grootse deel van zijn fortuin gaat naar zijn eigen Sarabande fonds, met als doel dat het geld wordt gebruikt voor beurzen voor studenten op de befaamde Britse modeschool Central St. Martins.


Verder gaat er ruim een ton naar The Terrence Higgins Trust en The London Buddhist Centre. Ook krijgen McQueens huishoudsters, Marlene en Cesar Garcia, zo’n € 56.638, net als het petekind en de nichtjes en neefjes van de ontwerper. De drie zussen en twee broers van McQueen kregen ieder € 283.196.