Het befaamde champagnehuis Moët & Chandon roept een nagelnieuwe prijs in het leven: de Moët & Chandon Etoile Award.

De award wordt tijdens een overdadige ceremonie uitgereikt aan ‘iemand met een uitmuntend talent, die al lange tijd een grote invloed uitoefent op de culturele maatschappij.’ De eerste gelukkige? Fotograaf Mario Testino.

MARIO’S MEESTERWERKEN
‘We zijn enorm blij dat Mario Testino de eerste ontvanger is van de Moët & Chandon Etoile Award’, verklaart Jo Thornton, directeur van Moët Hennessy UK, aan Vogue UK. ‘De carrière van Mario weerspiegelt perfect de geest van vrijgevigheid en creatieve passie, waar de prijs om draait. We kijken ernaar uit om zijn prestaties te erkennen met de meest glamoreuze viering.

Testino fotografeerde Rosie Huntington-Whiteley voor Burberry’s nieuwste reukwater >

Poeh-poeh, dat belooft wat. Maar, toegegeven, Mario Testino verdient een flinke pluim. Zo schoot de Peruaanse fotograaf het afgelopen jaar alleen al een stel zeer befaamde plaatjes. Wat denk je bijvoorbeeld van de officiële verlovingsfoto’s van Prins William en Kate Middleton? Of de prachtplaatjes van Kate Moss haar trouwdag?

De awardceremonie wordt op 19 september gehouden tijdens de Fashion Week in Londen en Mario Testino is in ieder geval al in z’n nopjes. ‘Moët & Chandon vertegenwoordigt voor mij voortreffelijkheid en luxe. Om deze reden voel ik me enorm vereerd om de eerste persoon te zijn die de Etoile-prijs ontvangt in mijn dertigste jaar als fotograaf.’ Aldus meneer Testino aan Vogue UK.