Oorlog, liefde en een gewaagd interview: het lijken de perfecte ingrediënten voor een soap. In werkelijkheid zijn het de elementen die de beeldschone Vanessa Hessler haar baan kostten. Hessler, die o.a. werkte voor Armani, Calvin Klein en Prada, is ontslagen als gezicht van Telefonica, het moederbedrijf van Alice in Italië. Het Italiaans-Amerikaanse model had zich openlijk uitgelaten over haar vierjarige relatie met Mutassim, de vijfde zoon van kolonel Kadafi. Een relatie die zij omschrijft als een ‘very beautiful love story.

GEWOON, NORMALE MENSEN
Volgens de telecom gigant is het niet zozeer de relatie en sich, als wel de politieke uitspraken die het model deed die niet door de beugel konden. Zo verklaarde ze aan het Italiaanse tijdschrift Diva e Donna:

‘We, France and the United Kingdom, financed the rebels but people don't know what they are doing. The Gaddafi family is not how they are being depicted, they are normal people. I didn't have any contact with him since the uprising broke out, but our relationship was one of passion.’

Wat vinden jullie, is Hessler terecht ontslagen of toch niet?