… waar een toen dertigjarige Marilyn zich in Engeland opmaakte voor de opnames van de film The Prince and the Showgirl. De 23-jarige Colin Clark is vastbesloten naam te maken in de filmindustrie en aast op een plekje als assistent op de set van Marilyns nieuwste prent. Dit krijgt ‘ie voor elkaar en veertig jaar later wordt zijn dagboek – The Prince, the Showgirl and Me – over zijn tijd op de filmset gepubliceerd. Maar… er ontbrak een week uit dit boekwerk. En tja, juist tijdens deze week gebeurden er flink wat smeuïge dingen, zo blijkt. Het ontbrekende deel werd pas jaren later uitgebracht als My Week With Marilyn en – hoezee! – dit deel haalt nu het grote scherm.


HET VERHAAL
De Britse Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) – een befaamd acteur en toneelregisseur – en Marilyn Monroe (Michelle Williams) werken voor het eerst samen aan een grote film. Het blijkt niet zo te boteren tussen de twee en Colin Clark (Eddie Redmayne) probeert als ‘assistent van’ de boel te sussen. Ondanks dat Marilyn net is getrouwd met toneelschrijver Arthur Miller, verleidt ze Clark wanneer haar kersverse echtgenoot Engeland kort verlaat. De twee beleven een idyllische week samen, waarin ze de mooiste Britse plekken bezoeken. Maar niets is wat het lijkt…

HET OORDEEL
Michelle Williams lijkt angstaanjagend veel op Marilyn Monroe. De hese stem, de zwoele blik, de danspasjes… Wij trappen er volledig in. Ook weet Williams de rol van de gekwelde, onzekere filmster die verslaafd is aan drank en pillen enorm geloofwaardig op het witte scherm neer te zetten. Petje af.


Kenneth Branagh verdient ook een grote pluim. De rol van de über-Britse Sir Laurence Olivier lijkt hem op het lijf geschreven. De bijrollen van Judi Dench en Zoë Wanamaker (als knotsgekke acteercoach Paula Strasberg) maken het plaatje compleet. Bij vlagen is de film ietwat traag, maar wij zeggen: gaat dat zien.


My Week With Marilyn is vanaf 26 januari 2012 te zien in de Nederlandse bioscopen.

MY WEEK WITH MARILYN - TRAILER

youtubeView full post on Youtube