Hou je vast, Agyness Deyn maakt haar debuut als erotische danser. Met tepelkwastjes and all. Daar is flink wat lef voor nodig, maar hé, Aggy heeft wel wat over voor haar filmcarrière.

 
PUSHER
Het modeplankier wordt tijdelijk dus even ingeruild voor een, uhm, iets pikanter plankier. En als we regisseur Luis Prieto moeten geloven, gaat Agyness hoge ogen gooien in de remake van de film Pusher (over een drug pusher en strong-minded stripper). Is het niet door haar acteerprestaties, dan zal het ongetwijfeld door haar niemendalletjes zijn. In een kersverse foto van de film zien we Aggy uitgedost als stripper Flo. Met pailletten bezaaide tepelkwastjes? Check. Rode pruik? Check. Zwoele blik? Dubbel check. Dat zit dus wel goed.

 
Katy Perry verbreedt ook haar horizon en maakt nepwimpers >

 
Aggy zelf heeft er ook vertrouwen in. Aan de Evening Standard vertelt ze: ‘Toen ik Pusher opnam afgelopen zomer, wist ik: dit is wat ik moet doen. Ik vond het zo leuk en ik ben zo blij dat ik deze rol kreeg aangeboden. Ik wil het in de toekomst zoveel mogelijk doen. Film, theater, alles.’  

 
Dat lijkt helemaal goed te komen. Aggy heeft namelijk ook een rol in het West End-toneelstuk The Leisure Society in de wacht gesleept.

De film Pusher komt rond mei 2012 uit.