GOLDEN GLOBES 2012
De hoofdredacteur van de Italiaanse Vogue, Franca Sozzani, en Livia Firth (vrouw van acteur Colin Firth) springen de barricades op. En wel om ‘groene’ jurken op de rode loper te promoten. De dames vinden dat veel meer celebs voor eco-vriendelijke robes moeten gaan tijdens awardshows.

 
En welnu, op haar blog schrijft Franca dat veel actrices zelfs al hebben toegezegd een ‘groene’ jurk te dragen tijdens de Golden Globe-ceremonie van zondag. Ook grote modenamen – zoals Giorgio Armani, Frida Giannini (Gucci), Karl Lagerfeld, Stefano Pilati (Yves Saint Laurent), Riccardo Tisci (Givenchy) en Tom Ford – schijnen wel wat in het initiatief te zien. Chapeau.

 
Pssst… de People’s Choice Awards zijn gisteren uitgereikt >

 
OSCARS 2012
Tromgeroffel… de eerste genomineerden voor de Academy Awards 2012 druppelen binnen. Dit keer op het menu: de nominees voor Beste Make-up. De films Albert Nobbs, Anonymous, The Artist, Gainsbourg: A Heroic Life, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, Hugo en The Iron Lady maken kans op het felbegeerde gouden beeldje.

 
Op 24 januari worden de overige genomineerden bekend gemaakt. De Oscars worden op 26 februari uitgereikt.

 
De geinige Oscars 2012-trailer al gezien? >

 
KATES TROUWJURK GENOMINEERD
De McQueen-trouwjurk van Kate Middleton is in de running voor de Design of the Year Award van het Britse Design Museum. De befaamde trouwrobe moet het o.a. opnemen tegen de Olympische fakkel, de McQueen-expo Savage Beauty en de a/w 2011-collectie van Céline. De winnaar wordt op 24 april bekend gemaakt.