Rond 15.45 uur ontvingen de hulpdiensten een noodoproep vanuit het Hilton hotel in Beverly Hills. Hulpverleners die al in het hotel waren slaagden er niet in Houston te reanimeren.
Houston werd even voor 16.00 uur plaatselijke tijd doodverklaard. Haar lichaam zou nog op de kamer op de vierde etage van het hotel liggen. De politie onderzoekt de doodsoorzaak, maar heeft nog geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Ze is mogelijk verdronken nadat ze te veel medicijnen had ingenomen. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

 
Er zijn geen illegale drugs of alcohol in de kamer gevonden waar Houston op 48-jarige leeftijd overleed. Wel zijn er voorgeschreven medicijnen aangetroffen. 'Toen de hulpverleners kwamen was haar lichaam al uit het bad gehaald,' vertelt een bron. 'Een autopsie moet uitwijzen wat precies de doodsoorzaak is.'

GRAMMY AWARDS

De zangeres was in Los Angeles vanwege de uitreiking van de Grammy Awards. De uitreiking gaat door, maar zal volgens producer Jimmy Jam een eerbetoon aan Houston worden.
Eerder deze week gaf Houston nog met zangeres Kelly Price een optreden op een pre-party van de Grammy Awards. Houston vond de uitreiking volgens haar mentor Clive Davis de mooiste nacht van het jaar.

 
Ze was donderdag nog bij repetities voor de show. Volgens iemand die erbij was maar er niet in het openbaar over mag praten zag ze er onverzorgd uit, zweette ze overvloedig en rook haar adem naar drank en sigaretten. Tegen het einde van Houstons carrière begon haar drugsgebruik een tol te eisen. Haar albumverkopen kelderden en ze scoorde geen hits meer. Haar ooit serene imago viel in duigen door wild gedrag en bizarre publieke optredens. Ze bekende onder meer cocaïne en pillen te hebben gebruikt. Haar stem werd raspend en schor, waardoor het haar niet meer lukte hoge noten te halen.

 
Volgens de familie komt de dood van Houston totaal onverwacht. Haar moeder Cissy Houston heeft een halfuur voor haar overlijden nog een telefoongesprek met de zangeres gevoerd. Ook zangeres Dionne Warwick, Houstons nicht, zou haar zaterdag nog hebben gesproken en niets vreemds aan Houston hebben gemerkt. Het lichaam van de zangeres is inmiddels naar een mortuarium gebracht.