Geestelijk vader van de Mad Man-serie Matthew Weiner schijnt een voorliefde voor oude schooltassen te hebben, modellen geïnspireerd op die van Harry Potter, om precies te zijn. En daar komt The Cambridge Satchel Company om de hoek kijken. Het bedrijf maakte in 2008 de eerste stevige leren tas met een vintage look, geïnspireerd op Harry Potter, omdat oprichtster Freda Thomas een anders-dan-anders schooltas voor haar dochter wilde.

Meer over de old school tas met cultstatus >

SEASON 5 WRAP PARTY
Om het einde van het vijfde seizoen van de serie te ‘vieren’, koos Weiner voor het Britse tassenbedrijf om de cadeautjes te verzorgen. Het resultaat? De volledige Mad Men-cast en -crew (300 man sterk!) kreeg een customised satchel met het Sterling Cooper Draper Pryce-reclamebureau logo. Hallo, free publicity!

Naast de verwende castmembers is ook mede-oprichter van het bedrijf, Julie Dean, uiteraard in de zevende hemel. ‘We are proud and delighted to be associated with such a stylish programme,’ aldus Dean aan The Telegraph. Cult show en cult accessoires: een perfecte match, als je het ons vraagt.