Dit jaar staan er flink wat knallende goeie films op de planning – The Great Gatsby! Dark Shadows! To Rome With Love! – die je niet aan je neus voorbij mag laten gaan. Daarom schotelen we je vanaf nu iedere maand de meest spraakmakende rolprenten voor. Graag gedaan.

> Mirror, Mirror (nu in de bioscoop)
Acteurs: Julia Roberts, Lily Collins en Armie Hammer.
Het verhaal: Gloednieuwe versie van het welbekende sprookje Sneeuwwitje.
Waarom zien? Julia Roberts als de gemene koningin, Lily Collins – jawel, dochter van – als Sneeuwwitje en Armie Hammer (The Social Network) als razend knappe prins. Smullen dus. Bovendien zijn de outfits en accessoires fabelachtig.

> Martha Marcy May Marlene (12 april)
Acteurs: Elizabeth Olsen, Hugh Dancy en Brady Corbet.
Het verhaal: Achtervolgd door pijnlijke herinneringen en angstaanvallen ontsnapt Martha aan een enge sekte en keert terug naar huis om bij haar oudere zus Lucy en haar man Ted te gaan wonen. Martha probeert zich aan te passen aan hun levensstijl, maar haar ernstige paranoia begint alleen maar verder te groeien.
Waarom zien? Voor Elizabeth Olsen – inderdaad, zusje van – hebben we een enorm zwak ontwikkeld. Mooi, immer gehuld in prachtoutfits, maar vooral: een goeie actrice. Het spannende verhaal en de schokkende scènes vergeet je bovendien niet snel.

 
> Les Adieux à la Reine (19 april)
Acteurs: Diane Kruger, Léa Seydoux, Virginie Ledoyen en Michel Robin.  
Het verhaal: Duik in de laatste dagen van het hof van Versailles. De Revolutie is niet te stoppen en één van de vertrouwelingen van Koningin Marie Antoinette, Sidonie, kijkt vanaf de zijlijn toe.
Waarom zien? Prachtig kostuumdrama met fabuleuze acteerprestaties.

 
> The Deep Blue Sea (19 april)
Acteurs: Rachel Weisz, Tom Hiddleston en Simon Russell Beale.
Het verhaal: Drama over een getrouwde vrouw, Hester Collyer, die getrouwd is met rechter Sir William Collyer, maar een affaire begint met jonge piloot Freddie en haar luxe leventje daardoor op het spel zet.
Waarom zien? Romantisch, spannend en bomvol spectaculaire scènes.

 
> Battleship (19 april)
Acteurs: Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Liam Neeson en Rihanna.
Het verhaal: Een vloot ruimteschepen moet strijden met een armada van onbekende origine. Veel actie, schieten, vechten en nog meer jongensmoois dus.
Waarom zien? Alexander Skarsgård, moeten we nog meer zeggen? De film valt in de categorie sciencefiction, dus moet je van houden. Wel leuk: kijken hoe het acteerdebuut van Rihanna uitpakt.

 
> We Bought a Zoo (19 april)
Acteurs: Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning en Thomas Haden Church.
Het verhaal: Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian-journalist Benjamin Mee. Na de dood van zijn vrouw verhuizen hij en z’n twee kinderen naar het platteland om een vervallen dierentuin weer op de rails te krijgen. Het personeel zorgt alleen voor aardig wat problemen…
Waarom zien? Topfilm voor zoetsappig ingestelde types. Verder slaan Matt Damon en Scarlett Johansson de plank zelden mis.

MARTHA MARCY MAY MARLENE - TRAILER

youtubeView full post on Youtube