Fiat en Frida Giannini, creatief directeur van Gucci, nodigden vijf visionairs uit hun licht over de Fiat 500 by Gucci te laten schijnen en dit te vertalen naar een short movie geïnspireerd op de Gucci-voiture. Dat hoefden ze Jefferson Hack (hoofdredacteur van Dazed & Confused en AnOther Magazine), Chris Sweeney (film regiss van Nowness), Olivier Zahm (hoofdredacteur van Purple Fashion magazine), Franca Sozzani (hoofdredacteur van de Italiaanse Vogue), en Alexi Tan (filmregisseur) geen tweede keer te zeggen.

 
BEEP BEEP

Het vijftal ging, al dan niet met een regisseur aan de arm, aan de slag met als resultaat vijf totaal verschillende korte films. Vanavond zullen ze voor het eerst worden vertoond bij the Independent Ideas headquarters in Milaan, tijdens een event voor een select gezelschap aan journalisten en opinieleiders. Ook zien? Na de lancering zijn de filmpjes voor iedereen te bekijken via 500bygucci.com/shortvideos.

Al gelezen? Tommy Hilfiger zet zich in voor Millennium Promise in de strijd tegen extreme armoede van de Ruhiira-dorpen in Afrika >