Ik had vakantie, dus heb ik de gossipsites twee weken lang links laten liggen. Maar omdat ik vakantie vierde in het epicentrum van gossip - ofwel Amerika - lukte het me niet om er helemaal aan te ontsnappen. Zo kreeg ik van de kioskjes op de New Yorkse straathoeken iedere keer als ik langsliep een mooi overzichtje van de tabloidcovers (met uiteraard de obligate Jennifer Aniston is PREGNANT-cover). En heb ik, oké, oké één keer People Magazine gekocht (ik had een lange vlucht voor de boeg).

Maar waar ik zonder het zelf op te zoeken echt niet omheen kon, was ‘massage-gate’ (of ‘happy ending’-gate zoals sommigen het graag noemen). Want de zich opstapelende beschuldigingen en aanklachten van seksuele intimidatie die masseurs en spamedewerkers de afgelopen weken richting John Travolta deden, haalden zelfs de serieuzere nieuwszenders. Of serieus, een van hen was FOX, al vond ik juist de berichtgeving op die zender opvallend.

De FOX presentatrice sprak namelijk openlijk over de vele ‘gay rumours’ die Travolta al jaren achtervolgen. Iets dat People in alle artikelen over de aanklachten, voor zover ik weet, nog nooit heeft gedaan. Ik vermoed dat het conservatievere publiek van FOX dan ook vast even schrok toen ze dat zei. John Travolta homoseksueel? Maar hij is toch getrouwd? (Voor eenieder die dat zojuist ook dacht, ik schreef al eerder over de vele kastgevallen in Hollywood en hun ‘beards’.)

Wat is er waar van de vele geruchten en aanklachten? Ik gok een heleboel. Al zijn er altijd opportunisten die geld of hun eigen fifteen minutes of fame ruiken. Daarbij hoop ik ook dat niet alles waar is, anders is John Travolta, de held van Pulp Fiction (of Grease als dat meer je ding is), niet alleen een kastgeval maar ook een enorme eikel die agressief wordt wanneer een masseur zijn opengesperde bilpartij weigert (I kid you not!). Al zijn de verhalen over zijn wangedrag ook zo talrijk dat het bijna niet niet waar kan zijn...

MAAR HIJ IS TOCH GETROUWD?

Zoals ik al schreef zijn er, ondanks de geruchten en soms zelfs openlijke outingen door andere acteurs, nog steeds heel veel mensen die geloven dat John Travolta gelukkig getrouwd en hartstikke hetero is. Logisch, want als je je niet – zoals ik - belachelijk veel met gossip bezighoudt, dan is dat ook het enige dat je kúnt weten. De enige reden dat veel mensen tegenwoordig vermoeden dat Tom Cruise misschien op mannen valt, is dat de acteur zichzelf zeven jaar geleden zo onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt op de bank van Oprah - een fragment dat wereldwijd viral ging - dat iedereen nu denkt dat Cruise wel iets moet verbergen, anders doe je niet zo.

Of de aantijgingen en negatieve media aandacht de publieke opinie over Travolta’s seksualiteit gaan bijstellen, vraag ik me af. Zeker niet als zijn huwelijk overeind blijft staan, en daar ga ik wel vanuit. Ook omdat Travolta namelijk écht gelukkig getrouwd schijnt te zijn. Alleen misschien op een iets andere manier dan de meeste mensen. Hij en vrouw Kelly Preston hebben volgens de ‘insiders’ een prima deal en zijn ook nog eens beste vrienden die oprecht van elkaar houden. Zij zal daarom, ondanks al deze geruchten en verhalen, ook niet snel bij hem weggaan en haar luxe leventje opgeven.

SCIENTOLOGY

Of hij de stap ooit zal zetten? Daarvoor is hij waarschijnlijk te bang voor de gevolgen voor zijn carrière en is hij te zeer verweven met de Scientology kerk die homoseksualiteit afkeurt en zelfs schijnt te willen genezen (vandaar de vele Hollywood sterren die lid zijn...). Nee, de kans is groter dat dit verhaal – net als de vele verhalen hiervoor – gewoon weer overwaait, al dan niet met een beetje hulp van de kerk en wat fikse afkoopsommetjes. En dan mag Travolta weer diep de kast in.