Zoals je misschien al wel hebt opgepikt: Tommy Hilfiger zet zich daar samen met de Millennium Promise in voor het extreem arme Ruhiira-gebied.

RUHIIRA

Even terugspoelen. Tommy Hilfiger sloeg in 2010 de handen ineen met de mensen achter de Millennium Promise en doneerde twee miljoen dollar aan deze organisatie om de Ruhiira-dorpen zelfvoorzienend te maken. Onder het motto ‘geef een man geen vis, maar leer hem vissen’ willen ze samen het Afrikaanse gebied uit de extreme armoede trekken. In een krappe twee jaar tijd is er al veel vooruitgang geboekt, en dat is natuurlijk wel een uitgebreid kijkje waard.

Meer over Tommy Hilfiger & The Millennium Promise >

DE GROETEN UIT OEGANDA

Om de projecten in het Ruhiira-gebied met eigen ogen te zien, nodigde het Hilfiger-team ondergetekende dus uit voor een trip naar Oeganda. Wat? Écht? Heus waar? Je meent het…? Ja dus. Even wat anders dan je verdiepen in de nieuwste collectie van Chanel. Of de kersverse verloving van Keira Knightley. Wow. Wat – na een volmondige ‘ja, ik wil!’ en hysterisch vreugdedansje – volgde? Een stapel papieren met het reisschema, een paklijst (hallo jumpsuits), benodigde inentingen (brr…), allerhande tips (ben nog aan het lezen) en tja, wat niet.

Du moment zijn de malariapillen ingeslagen, de drie prikken gehaald – quelle horreur – en is het visum op zak. Last maar zeker niet least: inpakken. Als dat is gelukt – waarom zijn koffers uiteindelijk altijd te klein? – vertrekt zondagochtend het vliegtuig naar Entebbe, Oeganda. Met talloze seizoenen van Dexter op de iPad (hoé verslavend is die Michael C. Hall, eh, serie) en Mumford & Sons en Ben Howard op repeat (plus – toegegeven – het guilty pleasure-nummer Call me Maybe). Uiteraard kun je de ongetwijfeld indrukwekkende reis op de website en onze Facebook-pagina op de voet volgen. À bientôt!

Q&A: Katie Holmes over The Promise Collection >