Model Kate Moss en interviews. Twee begrippen (ja ja, Kate Moss is heus inmiddels een begrip) die je zelden samen ziet. Kate mag dan fantastisch, fabelachtig en wonderschoon zijn op de catwalk, maar zodra er een camera op haar snufferd staat en ze vragen dient te beantwoorden, klapt ze dicht. Weelderige lokken en zwoele blikken maken plaats voor een flink tal ongemakkelijke blikken en verwarde antwoorden. En tja, daar had Kate Moss even niet over nagedacht toen ze het gezicht werd van Mango. Want welja, dan zul je zo nu en dan ook een interviewer te woord moeten staan. Niet Moss’ grootste talent, zo blijkt ook weer uit een filmpje van een interview dat werd gehouden voor de jaarlijkse Mango Fashion Awards in Barcelona (dit jaar voor de vierde keer).

Zien: Kate Moss door de jaren heen >

       
THAT AWKWARD MOMENT
In het filmpje waarin Kate een aantal vragen wordt gesteld over haar optreden als jurylid tijdens deze Mango Fashion Awards zien we vooral veel pijnlijke stiltes, een naar beneden kijkende Kate Moss en tal van ongemakkelijke antwoorden. Behalve dan wanneer het onderwerp John Galliano aangesneden wordt. Haar ongemakkelijke antwoorden maken dan plots plaats voor jubelende en lovende woorden. Zodra het onderwerp Galliano passeert, verdwijnt als bij toverslag deze zelfverzekerdheid en zet Kate het weer op een hakkelen en stotteren.   

    
Toegegeven: nu is de interviewer ook bepaald geen Louis Theroux en het filmpje is belachelijk slecht in elkaar gezet. Sterker nog, het lijkt haast alsof het filmpje dusdanig bewerkt is, dat er stukken van Kate Moss’ antwoorden zijn verdwenen. En ach, we vinden Kate eigenlijk ook wel weer snoezig.

      
Neemt natuurlijk niet weg dat het hele filmpje voor flink wat plaatsvervangende schaamte zorgt. Kijken!

 

        
Ondanks haar gebrabbel zit het wel goed met die looks van Kate Moss. Gelukkig is ze niet de gierigste en deelt ze haar beautygeheimen