Drew Barrymore heeft haar huwelijk verkocht. Haar intieme, low-key ‘backyard wedding.

Om eerlijk te zijn, ik ben een beetje teleurgesteld. Er zijn er een paar in het Hollywoodse waarvan je het niet verwacht. Zij die boven het verkopen van hun privéleven zijn, ook al krijgen ze er miljoenen voor. Drew leek me tot dat selecte gezelschap behoren.

Toch prijkt ze deze week – in het wit en stralend – op de cover van People. Wat zeg ik, op TWEE covers van People. Op de eerste staat Drew alleen, bescheiden lachend alsof ze in haar Lagerfeld/Chanel-jurk zo uit Pride & Prejudice is weggelopen. Op de tweede staat haar kersverse derde echtgenoot sullig naast haar, aaiend over Drews bolle buik waarmee meteen is bevestigd dat ze echt zwanger is.

En om het allemaal nog wat erger te maken, deelt Drew – naar mijn mening altijd een van de coolere actrices uit het romcom-segment – beide covers met Miley Cyrus. Een negentienjarig zangeresje dat de wereld zo graag wilde vertellen dat haar vriendje haar ten huwelijk heeft gevraagd, dat ze zelf People belde om het heugelijke nieuws te delen.

Oh Drew...

EEN GROTER PLAN

Misschien had ik het aan moeten zien komen. Zeker na de manier waarop ze in februari haar zwangerschap wereldkundig maakte. Al wilde ik toen nog niet helemaal geloven dat het echt een ordinaire PR-stunt was. Nu ben ik eerder bang dat die ‘oeps, je betrapt me met een echo in m’n hand’-actie deel uitmaakte van een groter plan. Een spelletje om drie maanden later nog meer geld voor de huwelijksfoto’s te kunnen vragen. Een zwangere bruid, zeker een onbevestigd zwangere bruid, levert immers meer op. Het zou ook verklaren waarom de enige functie van de bruidegom op de tweede People cover, het benadrukken van de buik is.

Waarom moet iemand als Drew Barrymore haar huwelijk verkopen? Volgens Forbes sleepte ze in 2010 nog 15 miljoen dollar binnen. Eenzelfde bedrag kreeg ze in 2007 voor de film Music & Lyrics. En in 2009 was het 12 miljoen. Ook bruidegom Will Koppelman is niet arm. Hij komt uit een rijke familie – zijn vader was ooit de baas bij Chanel – en hij is zelf geloof ik ook een succesvolle art consultant, wat dat ook inhoudt. Je zou denken dat ze die paar miljoen niet direct nodig hebben. Blijkbaar wel...

EEN BEPAALDE LEVENSSTANDAARD

Mijn favoriete gossipblogger, de Canadese Lainey, meent dat dit komt omdat miljoenen voor ons wellicht heel veel lijken, maar het voor mensen als Drew en Will slechts wisselgeld is. Zij zijn gewend aan een bepaalde levensstandaard, en die standaard kost geld. Klauwen vol. Drew moest, met een recent geflopte film en geen nieuwe projecten op de rol, voor dit jaar weer een nieuwe inkomstenbron aanboren. Als er dan geld wordt geboden voor wat huwelijksfoto’s en een exclusief, maar door jezelf goedgekeurd, interview, is de keuze wellicht makkelijk gemaakt.

Ik acht de kans dan ook zeer groot dat Drew over een maand of wat weer – tegen forse betaling – op die People cover prijkt. Hopelijk in een wat makkelijkere pose dan Jessica en kleine Maxie vorige week...

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.