Na het Oh Drew... van vorige week, zou dit blogje eigenlijk Oh Matthew... moeten heten. Want in navolging van Drew Barrymore heeft ook Matthew McConaughey zijn huwelijk verkocht. Deze week siert hij, samen met zijn blozende bruid Camila, de cover van People.

Maar in tegenstelling tot de teleurstelling die ik bij Drew voelde, doet Matthews ‘sell out’-actie me weinig. Dit omdat hij me sowieso weinig doet, als acteur en als man (yup, ondanks de spieren). Maar vooral omdat Matthew toch al niet Hollywoods meest gereserveerde ster is.

Laat ik het zo zeggen: als Matthew paparazzifotografen spot tijdens het joggen, is de kans groot dat hij zijn shirt uitdoet en zichzelf op de grond gooit voor wat ‘spontane’ buikspieroefeningen. Daarbij verkocht hij eerder al de foto’s van zijn zoontje. Toen aan OK!, dus eigenlijk is hij deze week hij met een iets meer gerespecteerde People cover wat in aanzien gestegen

DAT VINGERTJE

Alleen kan iemand mij dat vingertje uitleggen? Wat is de betekenis van dat vingertje? Ik vrees dat het is bedoeld als een zoetsappig ‘you’re the one, baby’ - of heb ik te veel slechte Matthew McConaughey romcoms gezien als ik dat eruit haal? Ik vind het hoe dan ook een rare foto voor de cover en vraag me af wat het coverbeleid bij People is. Zeker na die ongemakkelijke pose van Jessica Simpson en haar baby twee weken geleden en dat sullige ge-aai van Drews bruidegom over haar zwangere buik vorige week.

Hoeveel Matthew en Camila hebben gekregen voor de exclusieve foto’s en een interview, is niet bekend. Maar het zal vast een aardig zakcentje zijn. Al denk ik eerder dat geld een bijzaak was in dit geval. Matthews exclusieve cover en de enorme hoeveelheid aandacht die zijn huwelijk afgelopen week heeft gegenereerd, is namelijk perfect getimed met de release van zijn nieuwste film Magic Mike. Terwijl zijn collega-acteurs Joe Manganiello en Channing Tatum de ‘stripperfilm’ ouderwets promoten met perstripjes naar het buitenland, verkoopt Matthew zijn huwelijk.

Nee, daarmee wil ik niet impliceren dat de man enkel is getrouwd voor de persaandacht, ik neem aan dat hij sowieso met de moeder van z’n kinderen wilde trouwen. Maar een leuke bijkomstigheid is het vast. Net als het bedrag dat hij van People heeft gekregen. Daarmee heeft het huwelijk zichzelf vast terugverdiend.

JESSICA VERKOCHT SLECHT

Met Matthews gang naar het altaar heeft People, na Jessica’s babyfoto’s en Drews huwelijk, nu drie redelijk grote scoops op rij gehad. Hoeveel er dit keer precies betaald is, weet ik niet. Maar voor de eerste foto’s van kleine Maxi moest People 850 duizend dollar neerleggen (dat is minder dan ik eerder dacht, maar nog steeds veel).

Helaas voor het blad, heeft de Jessica-cover het alleen stukken minder goed gedaan dan ze hadden gehoopt. Het nummer is zelfs minder goed verkocht dan het blad normaal verkoopt. Dit komt volgens de Hollywood Reporter doordat Jessica over-exposed is (zeker tijdens haar zwangerschap) en mensen niet direct geld neerleggen om nog meer van haar te zien.

Zoals ik aan het begin al schreef, ook Matthew is niet paparazzischuw. Ik vraag me dan ook serieus af of Matthew en zijn bruid het beter gaan doen in de schappen...

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via twitter