> Flits! De aap is uit de mouw. Hoewel Gisele Bündchen haar lippen nog steeds stijf op elkaar houdt over eventuele gezinsuitbreiding, spreekt haar bollende buikje al boekdelen. Op het Santos Dumont-vliegveld in Rio de Janeiro werd het best betaalde model van de wereld gekiekt met een heuse baby belly. Hoe zoet. Gisele en hubby Tom Brady hebben al een zoontje van twee jaar oud, Benjamin, samen. Oh ja, bekijk hier nog even de snapshots van Gisele. En haar buik dus. 

 
> Tom Ford lucht zijn hart in een recent interview met de Britse Grazia. Nee, hij gaat niet samenwerken met H&M. En nee, hij gaat niet altijd strak in het pak de straat op. En ja, ook hij droeg ooit veel te strakke Calvin Klein-jeans. Maar! Waarom geeft de goede man geen modeshows meer?

Nou, hierom dus: ‘Ik denk dat veel mensen zijn buitengesloten van de mode. Ik denk dat één van de redenen is dat de collecties op de catwalk worden geshowd. Toen ik terug kwam in de mode heb ik besloten geen catwalkshows meer te doen, want als je kleding op een catwalk laat zien moet je dingen versterken op een manier dat ze goed gezien kunnen worden van een grote afstand. Je gaat dan ontwerpen voor de fotografie in plaats van voor de consument. Dus je gaat dan dingen overdrijven tot het punt waar ze eigenlijk niet meer in het echte leven voor de mensen werken. Wat ik wilde doen was kleren voor echte mensen maken. Ik denk dat dat één van de redenen is waarom zo veel mensen in de wereld buitengesloten zijn van de mode. Ze zien het als een kijksport. Ze willen zien wat iedereen draagt en hoe het eruit ziet, maar daarna trekken ze gewoon hun T-shirt en hun jeans aan.’ Duidelijk.

Zien: Ed Westwick voor Philipp Plein a/w 2012 >

 
> Afgelopen week werd er bij Sarah Jessica Parker thuis een diner voor Barack Obama gegeven. Anna Wintour – als fervent fan van de Amerikaanse president – voert campagne voor zijn herverkiezing en was dan ook flink betrokken bij de voorbereidingen. Zo erg zelfs, dat Sarah Jessica Parker moedeloos moest toekijken hoe haar meubels werden afgekeurd en verplaatst. Auch. Een insider aan de New York Post: ‘Anna was going crazy about the decorating. Ze liet enorm veel meubels en decoraties weghalen en naar boven sturen. Sommige spullen in het huis waren shabby-chic en, laten we zeggen, Anna wilde minder shabby en veel meer chic.’ Gezellig avondje vorkje prikken dus.