Zou het bedoeld zijn om te vieren dat ik behalve als columnist voor theworldsbiggestfashionmagazine vanaf vandaag ook door het leven mag als stukjesschrijver voor de weblog? Ik heb geen idee, maar feit was dat ik vanochtend op mijn deurmat een cadeau vond, verzonden in een dikke vette envelop met daarop trots prijkend het logo van ELLE. Aan de gekneusde randen te zien had de postbode er nog een flinke klus aan gehad om het door mijn brievenbus te persen.
Met mijn godganse lijf vol pakjesavondkriebels scheurde ik de verpakking open. Wat daarna op mijn eettafel lag, tartte elk voorstellingsvermogen. Een grote stapel brochures was het, met daarop bloedstollende teksten: Bij PrimaDonna, expert in luxelingerie voor grotere cupmaten, gaat de verleiding tot cupmaat I. Met daarachter drie puntjes, die dan vermoedelijk een deel van de verleiding moesten suggereren.

Nu beperkt míjn lingerie zich doorgaans tot flubberige zwarte boxershorts en sokken met streepjes, dus u kunt zich voorstellen dat er voor mij een wereld open ging bij het lezen van ‘een apart lingerieverhaal met een knipoog naar de fifties’. Of wat te denken van ‘luxelingerie met een op en top retro-allure’, lingerie die  ‘een deel van je persoonlijkheid’ is en een mij tot op heden volstrekt onbekende doodsoorzaak: het zandlopersilhouet-to-die-for.
 

Toch was het eigenlijk niet eens de hypnotiserende hoeveelheid van de pagina’s afspattende vrouwelijke rondingen die mij naar adem deed happen. Nee, pas echt onder de indruk was ik van de locatie waar dit alles vandaan bleek te komen. Sodom & Gomorra, zou je denken. Maar niets daarvan! De werkelijke bakermat van al deze wulpsigheid luistert naar de prachtige naam Schellebelle.

 
En daar verzin ik dus geen letter aan.

Nature, Daytime, Property, Text, Public space, Line, Sign, Signage, Pole, Landmark,

 
Schellebelle.
Een Oost-Vlaams dorp dat door dat karretje van Google Street View maar amper de moeite waard werd gevonden.
Schellebelle.
Een gehucht waar nog geen vierduizend mensen wonen.
Schellebelle.
Het petieterige plaatsje waarbij ik nu allerlei wilde fantasieën heb over het straatbeeld. ‘Luxueuze broderie.’ ‘Schitterende drapages.’ ‘Tule en subtiel oplichtende glasgarens.’ Geen flauw benul wat het betekent, maar ik wil erheen!
Schellebelle.
En dan nu dus spijkers met koppen: op weeronline.nl vond ik onderstaande 14-daagse weersvoorspelling. Het enige wat me nog te doen staat is een telefoontje naar het reisbureau voor een lust-minute.

 
Colorfulness, Blue, Yellow, Text, Red, Orange, Purple, Line, Font, Light,