Straks meer over de niet chique strategie die Johnny Depps team lijkt te hanteren na de break-up.

Maar eerst de prijs voor het meest overduidelijke ‘LeAnn Rimes’-momentje van de week. Voor wie het heeft gemist, ik schreef eerder dat countryster LeAnn Rimes de grootste paparazzibeller van het Hollywoodse is. Er heeft zich de afgelopen paar jaar geen heugelijk feit in haar leven plaatsgevonden, of er stond een fotograaf op meters afstand mee te klikken. LeAnn is daarmee de absolute koningin paparazzibellen – vooral omdat zij het zonder gêne lijkt te doen. (Waar iemand als Reese Whiterspoon altijd pissig kijkt als de fotografen haar ‘gevonden hebben’, kijkt LeAnn altijd oprecht opgetogen.)

Maar deze week moet LeAnn haar gelijke erkennen in Megan Fox. De actrice die ooit als veelbelovend werd onthaald in Hollywood en werd vergeleken met Angelina Jolie (al bleef het arme kind altijd de ‘poor man’s Angelina’), loopt al jaren niet echt over van de briljante rollen – tenzij je het obligate ‘lekker wijf’ in Transformers een briljante rol vindt.

Maar nu is Megan zwanger. Zij en hubby Brian Austin Green (David uit Beverly Hills!!) krijgen een kind. En het lijkt erop dat dit behalve een geplande gezinsuitbreiding ook een weloverwogen carrièremove van de actrice is.

Zoals we recent aan Jessica Simpson - en daarvoor aan de Jessica Alba’s van deze wereld – konden zien, is een baby vandaag de dag een moneymaker in Hollywood. En dat dit feit Megan niet ontgaan is, mogen we concluderen uit haar recente ‘LeAnn Rimes-momentje’.

De zwangerschapsgeruchten gingen al een tijdje rond en even leek het erop dat Megan en Brian dit  privé wilden houden. Tot ze deze week opeens een uitgebreide show opvoerden voor de ene paparazzo die 'toevallig' op hun vakantieadres op Hawaï was. Niet alleen werd de baby bump uitvoerig getoond, hij werd weeïg gestreeld en gezoend.

Met dit staaltje fame whoring, wint Megan het ‘LeAnn Rimes-je’ van de week. Al hebben onze ‘eigen’ Sylvie en Rafael deze week ook hun fame whoring best gedaan op het strand van St. Tropez. Zij krijgen daarom een eervolle vermelding.

HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN VANESSA 

Dan Johnny. Zijn breuk met Vanessa Paradis blijft de gemoederen bezighouden. Deze week kunnen we overal lezen dat zijn The Rum Diaries-tegenspeelster Amber Heard haar relatie met haar vriendin heeft verbroken. Johnny en Amber zouden 100 procent zeker een stel zijn. Hij schijnt zelfs al een paard voor haar te hebben gekocht. Of het waar is? Geen idee. Daar komen we vanzelf achter.

Schokkender is de strategie die het kamp van Johnny momenteel lijkt te hanteren. Na de uitgebreide verslaggeving over de breuk door People, is het nu de beurt aan dat andere, grote gossipblad US Weekly om de cover aan Johnny en Vanessa te wijden. En daar wordt een ander verhaal verteld dan dat wat we tot nu toe kregen voorgeschoteld. Want wat zegt US Weekly, het is allemaal de schuld van Vanessa!

Zij was degene die er op stond hun rustige leventje in Frankrijk te verruilen voor L.A.. Zij pushte hem om de ene goedbetaalde blockbuster na de andere te maken. En toen de films een groot succes waren, nam zij het hem kwalijk. Met andere woorden: Vanessa is een secreet, een geldwolf en een jaloers kreng. Zij dreef Johnny tot de drank en de vele andere vrouwen.

MEDELIJDEN MET JOHNNY

Tja... Is het waar? Wat in ieder geval waar is, is dat US Weekly wordt uitgegeven door Jann Wenner, een goede vriend van Johnny. Over het algemeen wordt aangenomen dat Werner niet snel iets negatiefs over de acteur zal publiceren. Mijn favoriete gossipblogster Lainey meent dat -  omdat Wenner uiteraard niet om de breuk heen kon - het verhaal door het blad (en ik neem aan het team van Johnny) uiteindelijk zo is gespind dat Johnny, ondanks zijn vreemdgaan en drankgebruik, de zielige partij lijkt. 'Heb geen medelijden met Vanessa omdat haar man is vreemdgegaan, heb medelijden met Johnny omdat hij zo lang met het kreng heeft moeten leven.' Dat is de boodschap.

De waarheid zal vast ergens in het midden liggen. Johnny en Vanessa zijn alle twee mensen die hun carrière hebben gemaakt van het in de spotlight staan. Niet de makkelijkste, meest bescheiden mensen meestal. Maar dat neemt niet weg dat een goede vriend een verhaal laten publiceren waarin de moeder van je kinderen min of meer wordt zwartgemaakt, echt NIET chique is. Minpunt voor Johnny. 

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via twitter