Laten we eerlijk zijn, de meest spannende Hollywood scheiding van de eeuw is stiekem toch een beetje een sof gebleken - de papieren waren in recordtempo getekend, Tom heeft alweer tijd met het kind doorgebracht en de wereld laten zien dat hij nog steeds enorm Top Gun (ofwel zo begeerlijk als in zijn hoogtijdagen) is met een 'casual helikoptervluchtje' - en Katie heeft een nieuw baantje.

Helaas voor ons betekent dat ook dat de noodzaak om geruchten over Scientology-eilanden en freaky volgauto's de wereld in te helpen, weg is. Daar gaat onze zomer vol goede gossip...

Geheel volgens plan bracht People deze week een 'zielige' Tom Cruise op de cover en gaat concurrent US Weekly voor de sterke, onafhankelijke Katie Holmes. Alleen Star en InTouch brengen het nog smeuïg. De eerste beweert dat Katie alweer een 'sexy hook-up' met haar ex Chris Klein heeft gehad. De tweede vertelt ons over Tom's 'devious plot' om Suri alsnog aan de Scientology te krijgen zonder dat Katie het doorheeft. Spannend, maar ook totale onzin natuurlijk. Helaas. Want zo goed als de 'waarheid' was, kunnen de tabloids het niet verzinnen.

LEANN RIMES HAALT OPGELUCHT ADEM 

Één persoon zal echter opgelucht ademhalen dat de gossipkolommen binnenkort weer met ander nieuws gevuld moeten worden en de paparazzi fotografen die nu bij Katie’s appartement kamperen, weer hun weg terug naar L.A. vinden. Wie? Ons aller LeAnn Rimes natuurlijk!

Het arme kind was de afgelopen week gewoon op vakantie en geen enkele, ik herhaal, geen enkele paparazzifotograaf was haar gevolgd. Ach goss.. Uiteindelijk heeft ze, uit pure noodzaak, een foto van zichzelf in bikini (en een dik vest, blijkbaar was het te koud?) op Twitter gezet. Een mens moet toch wat?

JOHNNY DEPP ONTKWAM AAN DE STORM

Iemand anders die het hele TomKat-circus waarschijnlijk nog best wat langer had willen zien doorgaan, is Johnny Depp. Wat moet hij blij zijn geweest toen het nieuws van de Tom Cruise/Katie Holmes-scheiding bekend werd. Het zou me niets verbazen als hij Katie zelfs een bedankje heeft gestuurd. Want, je bent het misschien al vergeten maar, drie weken geleden waren alle ogen nog op Johnny gericht. Verhalen over zijn drankgebruik, vermeende affaires en nachten met Marilyn Manson vulden de gossipblogs. En daar ging de acteur op dat moment zo slecht mee om, dat hij zijn vriend Jann Wenner van US Weekly een zeer negatief stuk over de moeder van zijn kinderen liet publiceren.

En toen kwam Katie met haar press release en was iedereen Johnny vergeten. De paparazzi- en gossipstorm verplaatste zich naar Manhattan en Johnny kon weer gaan en staan waar hij wilde. Uiteraard kwamen er nog wel wat berichtjes voorbij over zijn zogenaamde relatie met Amber Heard en was ook het feit dat zij nog steeds samen is met haar vriendin een nieuwtje. Maar over de breuk met Vanessa Paradis, is vrijwel niet meer geschreven. En daarmee is Johnny, zonder dat het door alle slechte publiciteit tot karaktermoord is gekomen, opeens gewoon single en vrij.

CASPER SMART VERDIENT EEN PRIJS 

Tot slot, ik kan 'm je niet onthouden, Casper Smart. Ik zweer je, de man verdient in navolging van LeAnn zijn eigen prijs maar dan in de categorie 'jezelf met helemaal niks wereldberoemd maken'. Want damn, he's good. Niet dat het zo’n prestatie moet zijn geweest om Jennifer Lopez te schaken, het mens is al in vervoering wanneer iemand een wife beater draagt. Maar hoe bijzonder vakkundig heeft hij vervolgens de zangeres, haar omgeving en de pers bespeeld?

Casper Smart, de lelijke (ja toch?) achtergronddanser die bij mijn weten op eigen kracht nog weinig heeft bereikt in z’n leven, deelt tegenwoordig handtekeningen uit. Handtekeningen! Alsof hij de ster is. En niet als-ie naast Jennifer loopt, nee, afgelopen dinsdag nam Casper Smart alleen plaats achter een speciaal voor hem geplaatste signeertafel om aan de speciaal voor hem toegestroomde stoet blonde meisjes handtekening uit te delen. Daar moet hij toch een eigen prijs voor krijgen? Hoe zullen we hem noemen?

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via twitter