Even het geheugen opfrissen. House of Style was een razend populair program uit de jaren negentig, waarin de mode van die tijd onder de loep werd genomen door grote namen als Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Salt-n-Pepa, Sofia Coppola, Winona Ryder en vele andere Very Important Persons. Gehost door een piepjonge Cindy Crawford (in kek leren Azzedine Alaïa-jack!).

 
SMEREN MET NAOMI

In de nineties ontstond de hele hype rondom supermodellen (Linda Evangelista, Helena Christensen, Naomi Campbell, Christy Turlington…) en House of Style gaf de kijker, naast sneak peeks bij catwalkshows, een uitgebreide blik op het leven van deze dames. Van het discussiëren over eetproblemen tot een Naomi Campbell die haar gezicht acne-vrij smeert en een met Will Smith rappende Cindy Crawford. Getting the picture? Scroll sowieso even naar beneden voor een video van toen, waarvan je er overigens op MTV.com nog veel meer kunt zien. De muziekzender creëerde in het kader van de comeback namelijk een fijn online archief.

Ook zien: trendwatcher Lidewij Edelkoort in Zomergasten >

 
WIE WORDT DE NIEUWE CINDY?

Over die comeback gesproken. In de pijplijn zit naast een documentaire genaamd House of Style: Music, Models and MTV die op 7 augustus gelanceerd wordt, een hele nieuwe serie afleveringen. Hiep-hoi! Begin september wordt de nieuwe host bekend gemaakt. Diehard fans zagen in 2009 al een eenmalige revival van het iconische programma, met Bar Refaeli als host en Chanel Iman als correspondent. Wij zetten ons geld nu in op een Freja Beha Erichssen, Cara Delevingne en Lindsey Wixson. Of zal onzer Doutzen de microfoon van Cindy Crawford overnemen?

 
Vanaf 9 oktober zal de nieuwe serie House of Style worden uitgezonden op alle multimedia platforms (tv, internet en iPhone apps) van MTV.

Wist u dat... Jean Paul Gaultier in de jaren tachtig een uitstapje naar de muziekbusiness maakte? >

Om alvast in de mood te komen: House of Style, episode 1 van back in the days.