Eerder kregen we al een preview voorgeschoteld, maar gisteravond toog Karl Lagerfeld dan echt naar warenhuis Selfridges om zijn pop-up store met de Karl collection te openen. Natuurlijk slingerde de ontwerper er ook een stel speciale Olympische Spelen-items tussen onder de naam Team Karl.

 
KARL SPREEKT…
Kaiser Karl schreed het Londense warenhuis binnen met – uiteraard – een groep knappe mannelijke modellen, een cameracrew, Olympische fakkel én een persoonlijke Coco Cola Light-ober aan zijn zijde. Hè, wat is-ie toch lekker gewoon gebleven. Uiteraard wist de Britse toegestroomde pers de 78-jarige ontwerper wat geinige quotes te ontfutselen. Hier komen ze.

 
Over katlief Choupette:
‘Ik had nooit gedacht een kat leuk te vinden, want ik heb alleen honden gehad in het verleden, maar Choupette is zo teer. Ze gaat eens in de tien dagen naar de dokter om haar gewicht te laten checken en om te kijken of alles oké is. Ze heeft zelfs een eigen dienstmeisje.’

 
‘Ze heeft een hekel aan alles wat op haar lichaam zit, zelfs om haar nek. Haar vacht is zo mooi. Ze is als een enorme powderpuff met blauwe ogen. Mensen zijn verbijsterd door haar! Ik heb nu zelfs interviews met haar gedaan voor Harper’s Bazaar, V Magazine – met ook Laetitia Casta – en nog voor W Magazine. Ik vind het leuk. Binnenkort praten mensen meer over Choupette dan over mij!’ Aldus Karl aan Graziadaily.co.uk.

Karl vernoemde ook een Chanel-tas naar Choupette >

 
Over Victoria Beckham:
Aan Graziadaily.co.uk: ‘Ik ben een groot bewonderaar van haar. Ze is een geweldig voorbeeld voor enorm veel vrouwen. Om vier kinderen te hebben en een ongelofelijk uiterlijk. En ze is nog slim ook. Ik ken haar uit de dagen dat ze nog een Spice Girl was. Haar ontwerpen zijn helemaal niet slecht, ze zijn goed. Ze is helemaal pretentieloos. Ze bracht één van haar zonen (Romeo, red.) mee tijdens de shoot (de speciale Chanel-shoot, red.) en hij was de liefste jongen. Vaak zijn kinderen van beroemdheden niet prettig, maar deze jongen was perfectie. Hij is knap, lief, beleefd. Ik ken veel kinderen van beroemdheden en ik kan je vertellen, sommigen kun je beter thuis laten.’

 
Over de verandering van YSL in SL Paris:
‘Ze zijn allen, Dior en Hedi, vrienden van mij, dus ik denk dat het een heel goed besluit is. Parijs heeft nieuwe dingen nodig, wat stimulans. Het is goed voor iedereen. Competitie is gezond in het leven, zeker in deze wereld. Ik hou van het idee. Ik denk dat het interessant is en belangrijk. Er was een frisse wind nodig.’ Aldus Karl aan ELLE UK.

 
Bekijk hier de gezellige foto’s – Mario Testino! Daphne Guinness! – van het festijn bij Selfridges.

youtubeView full post on Youtube