David Beckham die een in vuur staande voetbal in de Olympische schaal schiet en zo de Olympische Spelen opent? Volgens de laatste geruchten gaat het echt gebeuren, morgen tijdens de spectaculaire kick-off van de Spelen in Londen. Wat staat je nog meer te wachten?

 
DE OPENINGSCEREMONIE
Om 21.50 uur stipt stem je de tv af op Nederland 1 voor de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. En die belooft het spektakel van Peking in 2008 aardig te overtreffen. Een cast van maar liefst 15.000 mensen brengt namelijk een show ten tonele – onder de naam Isles of Wonder – die gebaseerd is op The Tempest van Shakespeare. De Britse royals zitten op de eerste rij (onzer Prins Willem-Alexander is ook van de partij), maar daarnaast maken ook talloze celebs hun opwachting. Zo sluit Paul McCartney het gebeuren op muzikale wijze spetterend af.

 
De sporters staan natuurlijk in de spotlight en wij richten onze ogen op de Nederlandse vlaggendrager Dorian van Rijsselberghe (windsurfer). Voor de liefhebber: de grote kanshebbers voor een plak naast Dorian van Rijsselberghe zijn dit jaar turner Epke Zonderland, zeilster Marit Bouwmeester, judoka Henk Grol, Anky van Grunsven met paard Salinero, wielrenster Marianne Vos en de vrouwelijke zwemestafetteploeg.

 
POP-UP SHOPS
Eén van de geluksvogels die de Olympics met eigen ogen in Londen gaat bewonderen? Zorg dan dat je ook een welverdiende shop-break inplant. Speciaal voor het grootse sportevenement zijn er immers aardig wat pop-up shops geopend. Van Chanel tot Karl Lagerfeld tot Opening Ceremony. Ben je zelf ook nog een beetje sportief bezig, niet?

 
DESIGNERTENUES
Ook de modewereld is goed vertegenwoordigd tijdens de Britse Olympische Spelen. Zo kropen talloze ontwerpers achter de tekentafel voor ‘hun’ sporters. Wij noemen een: Stella McCartney, Giorgio Armani, Miuccia Prada en Salvatore Ferragamo.

 
DE AFSLUITING
Het doven van ’t Olympisch vuur tijdens de sluitingsceremonie op 12 augustus belooft daarentegen ook een groots schouwspel te worden. Niet alleen treedt er een flinke bups supermodellen aan, we kunnen ook rekenen op muzikaal vermaeck. Misschien zelfs van de Spice Girls. Haal die plateaus maar weer tevoorschijn dus. Of, nou ja, misschien ook maar niet.  

 
Enfin, eerst ons maar eens verheugen op de Olympische opening. Morgen dus, op 27 juli, om 21.50 uur op Nederland 1.