Ben ik heel erg verwend deze zomer wanneer ik de onthullingen en paparazzikiekjes van deze week erg saai vind? We gaan nu al weer anderhalve week zonder een schokkende scheiding, serieus goede mediamanipulatie of een keiharde affaire.

Wat waren de meest spannende foto’s van de week?

Waarschijnlijk het publiekelijke statement dat John Mayer en Katy Perry maakten door samen naar paparazzicentral, ofwel het Chateau Marmont, te gaan. Opperdouche en het popmeisje (van wie ik nog steeds niet begrijp waarom ze zo populair is) zijn dus een setje. Gaap.

Hetzelfde geldt voor John’s ex Taylor Swift die het blijkbaar met een Kennedy heeft aangelegd.

En Mila Kunis die ondertussen niet eens meer verbergt dat ze het met die andere douche, Ashton Kutcher, doet.

Er was deze week zelfs weer ruimte in de gossipkolommen om uitgebreid aandacht te besteden aan de wortelkanaalbehandeling van LeAnn R.

Ik bedoel maar...

KRISTENS BEDROG

Uiteraard worden de gossipsites en -bladen nog steeds gedomineerd door dat grote nieuws van vorige week. Kristen Stewart en haar bedrog blijven tot de verbeelding spreken. Waarom deed ze het? Is ze – het arme kleine meisje – verleid door een volwassen man die beter had moeten weten? Of is het haar manier om te breken met een jeugdliefde die z’n beste tijd had gehad en een fanbase en carrièrepad die ze is ontgroeid?

Beide verklaringen voor haar ontrouw komen vaker terug in de gossipmedia en het zou mij niets verbazen als ze alle twee worden gevoed door Kristens mensen. Misschien proberen ze wat verschillende strategieën uit, kijken welk verhaal het beste valt?  

Ondertussen hoeft de bedrogen partij weinig te doen. Zoals ik vorige week al schreef, de Twilight-fanbase die toch al meer van Robert hield dan van Kristen, heeft nu werkelijk alles over voor hun idool. Dat kan leuke bezoekersaantallen opleveren voor zijn film Cosmopolis die over twee weken in de VS uitkomt.

Zijn team heeft al laten weten dat Robert de al eerder geplande promotie voor de film, niet cancelt. Verstandig, aangezien de rode loper (en dus de film) dankzij het schandaal nog meer aandacht zal trekken dan-ie normaal had gedaan. En dat kan de film, die hier in Europa al een tijdje uit is, best gebruiken want de reviews en aandacht waren tot nu toe niet alleen maar spetterend.

Misschien een kleine silver lining voor de arme jongen?

ROBERT ALS JULIA ROBERTS

Want wat het echte verhaal achter het bedrog ook is (een affaire? een uitgedacht plan? een eenmalige misstap?), ik denk dat het voor Robert Pattinson als een uiterst onaangename verrassing kwam. De man heeft zich niet voor niets verstopt op de boerderij van Reese Witherspoon. Wat me overigens doet denken aan Julia Roberts die in Notting Hill haar toevlucht zoekt bij Hugh Grant in zijn huis met de blauwe deur. "And every time I get my heart broken, the newspapers splash it about as though it's entertainment." Maar dan zonder de opbloeiende romance natuurlijk, Reese is hoogzwanger.

De twee – Robert en Kristen, niet Robert en Reese – moeten overigens over drie maanden, of ze nou willen of niet, weer samen op een rode loper verschijnen. De studio achter Twilight liet deze week weten dat de plannen voor de première en alle heisa rondom de laatste film uit de serie gewoon full steam ahead gaan.

Ik ben nu al benieuwd. Nogmaals, de mogelijkheid dat ze het tegen die tijd weer goed hebben gemaakt is nog steeds aanwezig. Al was het alleen maar tijdelijk.

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.