Konden we ons eerst nog verheugen dat de prent met o.a. Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan op Eerste Kerstdag (25 december) uitkwam, wordt nu bekend dat die datum is verplaatst. Naar de zomer van 2013. Flinke bummer.

 
KA-CHING
De reden? Ook de andere kaskraker van Leonardo DiCaprio, Tarantino's Django Unchained, komt tijdens de kerstdagen uit. Daarnaast staan ook de releases van grote films als The Hobbit: An Unexpected Journey, Les Miserables en Life of Pi voor die tijd gepland, wat het bomvolle geldlaatje van Warner Bros. Pictures (die achter The Great Gatsby zitten) in gevaar brengt.

 
PERFECTE PRENT
Desalniettemin schijnt de nieuwe Gatsby-verfilming van regisseur Baz Luhrmann fabelachtig te zijn. ‘Afgaand op wat we hebben gezien kunnen we concluderen dat het werk wat Baz Luhrmann heeft geleverd alles is waar we op hadden gehoopt en meer,’ verklaart Dan Fellman, directeur van binnenlandse distributie bij Warner Bros., aan The Hollywood Reporter. ‘Het brengt echt Fitzgeralds Amerikaanse klassieker tot leven op een volledig meeslepende, visueel verbluffende en spannende manier. We denken dat bioscoopbezoekers van alle leeftijden het zullen omarmen en daarom is het logisch om ervoor te willen zorgen dat deze unieke film een zo groot mogelijk publiek bereikt.’

 
Dé filmtips van augustus 2012 >

Maar dan wel pas in de zomer van 2013 dus. Snik. Gelukkig hebben wel altijd de trailer nog…

youtubeView full post on Youtube