Ooit waren Natalie Portman en Kate Bosworth alle twee jong en veelbelovend. Nu heeft de eerste een Oscar en de tweede een sieradenlijn. Dat eerste wist ik, dat laatste heb ik op Wikipedia moeten opzoeken.

Dat Natalie en Kate op een totaal ander niveau zitten, werd deze week wederom pijnlijk duidelijk.

Natalie is vorig weekend getrouwd met de vader van haar kind. (Dit keer dus echt.) Omdat de actrice op dit moment in haar carrière geen People-cover nodig heeft, waren de huwelijksfoto’s niet verkocht. Dus lagen er fotografen met telelenzen in de bosjes van Big Sur. Een paar dagen later gingen de slechte, korrelige foto’s van Natalie en haar (te brave) bruidsjurk de wereld over.

Kate gaat ook trouwen. Maar waar bij Natalie de gossips al gek werden toen ze in februari op de rode Oscarloper verscheen met een mysterieuze ring aan haar vinger, heeft Kate haar grote nieuws eigenhandig de wereld in moeten slingeren.

En zelfs dat kostte haar aardig wat moeite.

In een reisblog dat de blonde actrice voor de Amerikaanse Vogue bijhoudt, schreef Kate vorige week woensdag (!) dat ze in Seoel was met haar verloofde. Het was de eerste keer dat ze hem zo noemde, groot nieuws dus. Het duurde een week voordat het verhaal werd opgepikt door People. Zo belangrijk is Kate Bosworth...

HUWELIJKSE ACTIVITEITEN

Nu we het toch over de pikorde in Hollywood hebben, er is natuurlijk maar één koppel echt belangrijk. En met al het nieuws over rondscharrelende Johnny’s, slinkse Katie’s en overspelige Twilights waren we ze bijna vergeten. Brad en Angelina.

Dat ze nog steeds royalty zijn, blijkt uit de ophef die is ontstaan nadat een (niet per se betrouwbaar) Frans televisiestation deze week opmerkte dat er ‘huwelijks activiteiten’ op het Franse landgoed van het stel zijn. Dit weekend, zo beweert het station nu, trouwt Brad zijn Angelina. Ze vroegen zelfs de bewoners van het nabije dorp wat ze van het huwelijk vinden (antwoord: they don't care).

Tegelijkertijd beweert een andere, evenzo betrouwbare Franse nieuwsoutlet juist dat er GEEN huwelijk is dit weekend. Zaterdag zijn Brads ouders vijftig jaar getrouwd en ‘huwelijkse activiteiten’ op het landgoed (als ze er al zijn), zouden voor een ‘gouden huwelijksfeest’ zijn.

ROMANTISCH OF CAMPAGNE?

Wat is waar? Sinds Brad en Angelina officieel verloofd zijn, gaat er iedere week wel een ‘ze gaan trouwen’ gerucht. Iedereen verwacht ook dat het een summer wedding gaat zijn. Het idee dat Brad juist op de huwelijksdag van zijn ouders wil trouwen, is daarom ook al vaker geopperd. Nu zie ik Brad er best voor aan om dat romantisch te vinden, maar of ze ook echt gaan trouwen dit weekend? Ik weet het niet...

18 oktober komt Brads nieuwste film Killing Them Softly uit. Een kleinere, art house film waarvan niet direct wordt verwacht dat het een grote box office hit gaat zijn. Wel wordt er door de studiomensen al stilletjes campagne gevoerd om Brad in de race voor een Oscar te krijgen. En we weten allemaal hoe graag hij ondertussen zo’n beeldje zou willen. Wat dat betreft is het misschien beter om 'het Hollywood huwelijk van de eeuw' nog even uit te stellen. Misschien tot vlak voor de release van de film? Of zelfs tot het weer Oscarseizoen is?

Wie weet ben ik te cynisch en verrassen ze me door echt dit weekend te trouwen, niet omdat ze iets te promoten hebben, maar gewoon omdat het mooi weer is en de datum romantisch is. We gaan het zien.

PS - Waar Brad en Angelina zijn, is Jennifer Aniston. Ook over haar en vriendlief Justin hoorden we wekenlang weinig. Maar – hoe toevallig! –deze week werden ze weer samen gefotografeerd. Net op tijd want de eerste beweringen de twee uit elkaar zijn, waren al gepubliceerd. Gelukkig is dat niet het geval, want hoe gênant zou het zijn als Jennifer net weer single is in de week dat Brad gaat trouwen?

PPS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.