Terwijl iedere gossipsite vorig weekend stand-by stond voor het geval dat de Franse geruchten over het Hollywood huwelijk van de eeuw waar waren, werd Jennifer Aniston in North Carolina door vriendlief Justin Theroux ten huwelijk gevraagd.

Toeval?

Natuurlijk niet. We hebben het over Brad, Angelina en Jennifer. Bij die drie wordt weinig aan het toeval overgelaten.

Toen ik dat laatste tegen mijn lief zei, reageerde hij ietwat geschokt. Maar, het draait in Hollywood toch niet alleen om de pr? Houden ze niet van elkaar? Jawel. Vast wel. Of, nou ja, ik heb geen idee eigenlijk.

Maar laten we er in het belang van de romantiek even vanuit gaan dat Justin oprecht besloot Jennifer ten huwelijk te vragen. Hij houdt van haar, zij houdt van hem. Ze willen de rest van hun leven samen blijven. En nu leek het Justin, romantische ziel die hij is, gewoon vreselijk leuk om haar op zijn eigen verjaardag te vragen. ‘Het enige cadeau dat ik wil, ben jij...’ Ik zie het wel voor me. Jullie?

Als dit waar is, en daar gaan we dus even vanuit, dan had hij het huwelijksaanzoek al een tijdje gepland. Dan kocht hij de ring ver voor er sprake was van een eventueel huwelijk tussen haar ex-man en de vrouw die hem van haar afpakte. (Die geruchten kwamen immers pas vorige week op gang - en bleken inderdaad niet waar te zijn). Dan is Justins aanzoek dus oprecht en toevallig vreselijk goed getimed.

Aan de andere kant. Als we even niet van de romantiek uitgaan...

ADVOCAAT VAN DE DUIVEL

Wie advocaat van de duivel speelt kan natuurlijk zeggen dat Jennifer behoorlijk gewiekst is als het op het bespelen van de media aankomt. Ze wéét dat ze haar blijvende A-status in Hollywood voor een groot gedeelte te danken heeft aan haar connectie met de Koning en Koningin van Tinseltown.

Niets tegen Jen, maar de laatste aflevering van Friends is acht jaar geleden uitgezonden. En de films die ze sindsdien heeft uitgekozen, hebben haar niet direct tot een groots actrice gemaakt. Angelina krijgt veel van haar rollen aangeboden omdat ze prijzen wint voor haar acteerwerk. Jennifer is eerder geliefd bij de filmstudio’s, omdat er (nog steeds) duizenden – voornamelijk vrouwen – wereldwijd naar de bioscoop gaan als Jennifer in een film speelt. Iets dat velen van hen doen omdat ze zich kunnen identificeren met die leuke, sterke vrouw die werd bedrogen.

DE STRIJD

Een verloving precies in het weekend dat de ex-man trouwt, zorgt natuurlijk voor optimale media-aandacht en houdt de ‘strijd’ tussen Brad & Angelina en Jennifer in leven. Een betere pr-stunt had Jen niet kunnen bedenken. En wie weet kwam deze stunt zelfs uit de koker van Justin. Hij schijnt de aandacht die hun relatie genereert namelijk best op prijs te stellen. Is de driehoeksverhouding een kwartetspel geworden?

Een ding aan dit hele gebeuren waar we niet over hoeven te speculeren, is het feit dat Jen en Just het nieuwtje heel bewust zelf naar buiten hebben gebracht. En toevallig op een tijdstip dat alle bladen nog tijd hadden om haar op de cover te gooien van hun nieuwste editie. Jen siert er deze week dan ook een stuk of drie, waaronder de belangrijkste, US Weekly en People. En dat in een maand waarin iedereen het de hele tijd heeft over het huwelijk van haar ex. Well played!

PS - Over dat huwelijk, het schijnt dus echt ergens binnen nu en een maand plaats te vinden. Volgens US Weekly zijn ze zelfs al maanden legaal getrouwd en struint Angelina binnenkort met wilde bloemen in haar haren over het altaar op hun Franse landgoed. We gaan zien of het waar is. Ik ben in ieder geval nu al benieuwd de tegenzet van Jen en Just. Een huwelijk in Vegas? Babynieuws?

PPS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.