> De Verbouwing (6 september)
Acteurs: Tjitske Reidinga, Peter Blok, Mark Rietman, Alex Hendrickx en Nanette Drazic.
Het verhaal: Verfilming van de befaamde bestseller van Saskia Noort. De thriller draait om plastisch chirurg Tessa van Asselt. Wanneer ze met manlief begint aan de verbouwing van hun stulpje dreigt haar schijnbaar perfecte leven ook met de grond gelijk gemaakt te worden. Haar huwelijk begint te wankelen, er komen zakelijke problemen en alles lijkt langzaam in te storten. Totdat er hulp uit onverwachte hoek komt…
Waarom zien? Regisseuse Will Koopman weet vaak kaskrakers de bioscoop in te slingeren (denk aan: Terug naar de Kust en Gooische Vrouwen). De Nederlandse sterrencast zorgt bovendien voor goed wegkijkende verfilming van het veelgelezen boek.  

 
> The Bourne Legacy (6 september)
Acteurs: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Stacy Keach, Oscar Isaac, Albert Finney, Joan Allen, David Strathairn en Scott Glenn.
Het verhaal: Vervolg op de Bourne-spionagereeks. Dit keer geen Matt Damon meer, maar Jeremy Renner die de nieuwe held Aaron Cross vertolkt. Uiteraard komt ook hij terecht in bloedstollende en levensbedreigende situaties. Wel Bourne in de titel dus, maar eh, geen Bourne meer te vinden in de prent.
Waarom zien? Sinds Jeremy Renner in The Town zo’n knappe rol neerzette kunnen we geen genoeg van ‘m krijgen. Bovendien zet hij een veel betere tough guy neer dan Matt Damon (die geen zin meer had in de reeks). Maar of we nóg een deel zouden toejuichen? Niet echt.

 
> Your Sister’s Sister (6 september)
Acteurs: Mark Duplass, Emily Blunt en Rosemarie DeWitt.
Het verhaal: Iris nodigt vriend Jack uit om een weekend alleen door te brengen op het verlaten privé-eilandje van haar familie, om zo de dood van zijn broer te verwerken. ‘Heel toevallig’ heeft Iris d’r zus Hannah precies hetzelfde idee en na een dronken avond belanden de twee samen in bed. Dit geeft het startschot voor een weekend vol gekke, grappige, hysterische en onverwachte situaties.
Waarom zien? De prent kreeg al talloze lovende recensies, niet in de laatste plaats door het puike acteerwerk. Een goeie feel good komedie zonder de welbekende flauwe Amerikaanse grappen en grollen.  

 
> Ruby Sparks (13 september)
Acteurs: Paul Dano, Zoe Kazan, Antonio Banderas, Annette Bening, Steve Coogan en Elliott Gould.
Het verhaal: Calvin is naarstig op zoek naar een nieuw onderwerp voor zijn volgende boek en aangemoedigd door zijn psychiater gaat hij uiteindelijk aan de slag met het bedenken van zijn droomvrouw. Wanneer echter de door hem bedachte Ruby stapelverliefd en exact zoals in zijn dromen op de drempel van zijn appartement staat, komt Calvins leven op z’n kop te staan.
Waarom zien? Achter Ruby Sparks zitten de makers van het prachtige Little Miss Sunshine, Jonathan Dayton en Valerie Faris. Hoge verwachtingen waren er dus voor deze kersverse romantische komedie. Gelukkig weten ze die waar te maken met een humoristische, slimme, frisse en zeer charmante prent.  

De filmtips van de maand augustus >

> Detachment (13 september)
Acteurs: Adrien Brody, James Caan, Christina Hendricks, Lucy Liu, Marcia Gay Harden en Tim Blake Nelson.
Het verhaal: Duik in het leven van Henry Barthes die als inval-leraar op een middelbare (probleem)school terecht komt in een buitenwijk van New York. Hoewel hij zijn collega’s en scholieren steeds op afstand heeft weten te houden, wordt zijn geïsoleerde leven dit keer volledig overhoop gehaald door onder andere de jonge prostituee Erica.
Waarom zien? Adrien Brody. We hoeven er eigenlijk niet meer woorden aan vuil te maken, maar oké. Het verhaal is ook prachtig. En de acteurs. Maar dan vooral Adrien Brody.

 
> Ted (13 september)
Acteurs: Mark Wahlberg, Seth McFarlane, Mila Kunis en Giovanni Ribisi.
Het verhaal: Een hagelnieuwe komedie van de briljante Seth McFarlane (Family Guy). Dit keer kruipt McFarlane in de rol van teddybeer Ted. Zijn eigenaar, John Bennett, heeft als kind gewenst dat Ted kon praten et voilà, de knuffelbeer komt tot leven. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk, tot grote ergernis van Johns vriendin Lori.
Waarom zien? Seth McFarlane staat bekend om zijn absurde en grensverleggende humor. Zo ook dit keer. Teddybeer Ted drinkt, feest, heeft meiden over de vloer, en doet eigenlijk alles wat God verboden heeft. Aardig briljant, zo’n beer. Seth McFarlane schreef, regisseerde en sprak de stem in van Ted, wat voor een film zorgt die je niet mag missen. Mila Kunis en Mark Wahlberg maken het perfecte plaatje af.  

 
> Simon (20 september)
Acteurs: Bill Skarsgård, Helen Sjöholm en Jan Josef Liefers.
Het verhaal: Gebaseerd op de bestseller van Marianne Fredriksson. We reizen af naar Zweden en Duitsland, in de periode van 1939 tot 1955. In Zweden woont Simon, een jongen met donkere lokken die boeken verslindt. Zijn onbezorgde leventje krijgt echter een hele andere wending wanneer de Tweede Wereldoorlog begint en Simon op het lyceum bevriend raakt met de Joodse Isak, die net uit Duitsland is gevlucht. Plots doet Simon echter een schokkende ontdekking over zijn eigen verleden.
Waarom zien? Bill Skarsgård, jawel de broer van de niet te versmaden Alexander Skarsgård, speelt de hoofdrol. En dat doet-ie fabelachtig goed. Het alom geprezen verhaal is bovendien ook op het grote scherm enorm indrukwekkend.  

 
> Laurence Anyways (20 september)
Acteurs: Melvil Poupaud, Suzanne Clément en Nathalie Baye.
Het verhaal: Vanuit het niets vertelt Laurence zijn vriendin dat hij een vrouw wil worden. Shocking uiteraard. Toch probeert het koppel samen door te gaan en samen de vooroordelen te doorstaan. Maar is de tol die ze betalen niet te hoog?
Waarom zien? Ontroerend verhaal, dat je geheid aan het denken zet, met geweldig acteerwerk. De prachtige muziek en shots zijn de kers op de taart.

Geen Sneeuwwitje meer voor Kristen Stewart >

 
> Shadow Dancer (20 september)
Acteurs: Clive Owen, Andrea Riseborough en Gilliam Anderson.
Het verhaal: Een Noord-Ierse moeder wordt gedwongen te kiezen tussen haar IRA-steunende familie en de Britse geheime dienst die haar probeert te rekruteren. De autoriteiten geven haar een ultimatum: als ze niet meewerkt, wordt haar zoon van haar afgenomen.
Waarom zien? De nieuwe thriller van de Oscar-winnende regisseur James Marsh, komt briljant uit de verf. Het verhaal klopt als een bus en het acteerwerk geeft je kippenvel.

 
> Savages (27 september)
Acteurs: Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hirsch en Demian Bichir.
Het verhaal: Gebaseerd op de bestseller van Don Winslow. Ben en zijn beste vriend Chon zijn de ultieme tegenpolen. De één is een vreedzame Boeddhist, en de ander is een ex-marinier en ex-huurmoordenaar. Toch runnen ze samen een succesvol bedrijf: ze verbouwen de beste marihuana die er is. Saillant detail: beiden hebben ze een romance met Ophelia. Alles ziet er rooskleurig uit, totdat de koelbloedige Mexicaanse drugsorganisatie Baja Cartel eist dat ze alle drie voor hen gaan werken.
Waarom zien? Bloedstollende actiethriller van Oscar-winnaar Oliver Stone. Blake Lively is immer prachtig, net als Aaron Johnson en Taylor Kitsch trouwens. Benicio Del Toro is nog steeds de engste. Gaat dat zien!

 
> In Darkness (27 september)
Acteurs: Robert Wieckiewicz, Benno Fürmann, Agnieszka Grochowska, Maria Schrader en Herbert Knaup.
Het verhaal: Gebaseerd op het boek In The Sewers of Lvov van Robert Marshall. Terug naar 1943, waar de Poolse stad Lvov bezet is door de nazi’s en extreme armoede heerst. Rioolwerker Leopold Socha, klust bij als kruimeldief om zijn gezin te onderhouden. Op een dag treft hij een groep Joodse vluchtelingen aan, die hij in ruil voor geld verborgen helpt te houden. Socha raakt gaandeweg steeds meer begaan met het lot van de Joden en zet uiteindelijk zijn eigen leven op het spel voor de vluchtelingen.
Waarom zien? De film kreeg begin dit jaar al een Oscar-nominatie in de categorie Beste Buitenlandse Film. En dat somt zo ongeveer wel op waarom je ‘m moet gaan zien. Alles klopt en het verhaal blijft je nog wel even bij.

 
> Being Flynn (27 september)
Acteurs: Julianne Moore, Robert De Niro, Paul Dano en Olivia Thirlby.
Het verhaal: De film is gebaseerd op Nick Flynns boek Another Bullshit Night in Suck City (briljante titel). Nick Flynn is een jonge schrijver die een niet zo fijne jeugd heeft gehad. Zijn moeder Jody is jong gestorven en zijn vader Jonathan heeft hij al jaren niet meer gezien. Dan vraagt z’n vader plots om hulp en verandert alles.
Waarom zien? De Oscar-genomineerde Paul Weitz zit achter de film. Tel daar geweldenaars als Robert De Niro (één van z’n beste rollen sinds tijden) bij op en je hebt een prent waar je ‘u’ tegen zegt.

Snik. The Great Gatsby komt later in de bioscoop >

 
> Hope Springs (27 september)
Acteurs: Meryl Streep, Tommy Lee Jones en Steve Carell.
Het verhaal: Kay en Arnold Soames zijn dertig jaar met elkaar getrouwd en zitten nu in een sleur. Wanneer Kay hoort van de beroemde relatietherapeut Bernie Feld, vindt ze het tijd om in actie te komen. Het koppel reist af naar het plaatsje Great Hope Springs, waar ze een week lang huwelijks- en sekstherapie volgen van de befaamde relatiecoach. Uiteraard mondt dit uit in een week vol bizarre, hilarische, spannende en knettergekke wendingen.
Waarom zien? Een slimme romantische comedy met goeie grappen en Oscar-winnende acteurs.  

SAVAGES - TRAILER

youtubeView full post on Youtube