MTV EMA’s 2012: de genomineerden

MTV stormt na de Video Music Awards, hups, door naar de European Music Awards. Wie hebben de nominatielijst gehaald?

De MTV European Music Awards (EMA’s) zorgen ieder jaar weer voor een uitbundige, tikkie gekke en vooral hysterische tv-avond. Waar vorig jaar de grootste sterren afreisden naar het Noord-Ierse Belfast, gaat dit jaar in Frankfurt het dak eraf. Maarree… wie is er voor zo'n begeerd beeldje in de running?

 
DE NOMINATIES
Nou, Rihanna bijvoorbeeld, die met zes nominaties de lijst aanvoert. En Taylor Swift, die kans maakt op maar liefst vijf beeldjes. Daarna volgen o.a. Justin Bieber en Katy Perry, waarbij de teller op drie staat. Carly Rae Jepsen (van het enorm aanstekelijke Call Me Maybe), Lady Gaga, Nicki Minaj en Lana Del Rey zijn ook drie keer genomineerd. De grote winnaar van de MTV Video Music Awards 2012, boyband One Direction, kan de Biggest Fan Award bij de EMA’s binnenslepen.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Wie droeg vorig jaar wat naar de MTV EMA’s? >

 
Maar! Ook onze bekende landgenoten hebben de shortlist gehaald. Voor de MTV-award in de categorie Best Dutch Act nemen Tiёsto, Gers Pardoel, Eva Simons, Afrojack en Chef'Special het tegen elkaar op. Op 11 november kun je live zien wie welke award in de wacht sleept in de Duitse stad.

 

Bekijk hier de lijst met alle kanshebbers voor de MTV European Music Awards 2012.