November? Die maand gaat, ook in ons kikkerlandje, al enige jaren door het leven als Movember. Een te gek initiatief, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker. Het idee: mannen over de hele wereld laten in de maand november hun snor staan, gesponsord door vrienden, buren, bedrijven en wie maar wil. Zo zamelen ze niet alleen geld in voor het goede doel, maar zijn ze, met hun wollige bovenlip, ook nog eens een wandelend uithangbord voor Movember, wat weer voor bewustwording zorgt. Goeie zaak!

 
SNORREMANNEN
Het animo is sinds de start in Australië in 2003 alleen maar groter en groter geworden. Dit jaar laten al zo’n 430.000 mannen hun bovenlip onaangeroerd. In Nederland hebben zich al een paar duizend mannen officiëel geregistreerd op nl.movember.com (hier volg je ook een maand lang bekende koppen die als ambassadeur fanatiek mee-snorren; dit jaar o.a.: Kluun, Horace Cohen, Johannes van Dam, Sander de Pavert van DWDD’s Lucky TV en Tim Immers, eigenaar van Bar Moustache in Amsterdam). En inschrijven kan nog steeds, dus hop, overhalen die man van je. Op de site vind je allerlei tips over hoe zo veel mogelijk geld op te halen.

MO SISTA’S
Maar afgezien van pijn lijden (hallo schurende stoppels) en toestaan dat je wederhelft als een hipster dan wel zwerver over straat gaat (één tip guys: trimmen mag!), is er meer dat wij Mo Sista’s kunnen doen om onze Mo Bro’s bij te staan in hun strijd. Waaronder shoppen en drinken. Ha! Laat dat maar aan ons over. We zetten alle to-do’s voor Mo Sista’s op een rij:

> Like Movember op Facebook en nodig vrienden vooral uit dit ook te doen.
> Leef je uit met snorrenkettingen, snorrensjaals, plaksnorren; alles met een krullende zwarte harige moustache is geoorloofd. Vorig jaar was er zelfs een Britse vrouw die iedere dag een andere snor op haar bovenlip tekende – just saying.
> Drinken voor het goede doel; Kriterion maakt het mogelijk. Morgen (2 november) organiseert dit Amsterdamse filmtheater een speciale variant op de vrijdagmiddagborrel; de vrijmiMo. Op de agenda: een optreden van de band Mannen met Snorren, mystery Movembiertjes en een snorrenfotohoek. Entree is gratis, maar donaties zijn gewenst. Meer info via Kriterion.nl.
> Ook Park Plaza Hotels & Resorts Nederland zet alcohol in om Movember te steunen. MO-jito’s, om precies te zijn. De hele maand november gaat het merendeel van de opbrengst van bestelde mojito’s in haar hotels in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven naar dit goede doel.
> Schoenenlabel TOMS doet dit jaar voor de derde keer mee en ontwierp twee speciale TOMS X Movember Exclusives, met eigen snorretjes. De collectie is verkrijgbaar bij Demim Revolution (Den Haag), If & Co (Leiden), Nukuhiva (Amsterdam) en YOUR (Antwerpen) en een deel van de opbrengst gaat natuurlijk naar Movember.

Kijk voor meer info op nl.movember.com. Oh en heeft je partner nog inspiratie nodig voor snorrenmodellen? Start dan vooral even onderstaand teaserfilmpje van TOMS in. Happy Movember!
 

youtubeView full post on Youtube