Na een lange reeks audities viel de uiteindelijke keus op de Fransman – die je geheid kent van de zin ‘I'm not going to be the person I'm expected to be anymore’, in de Bleu de Chanel-reclame.

HOOGTIJDAGEN
Gaspard Ulliel duikt in de rol van een jonge Yves Saint Laurent tussen 1960 en 1976 (zijn hoogtijdagen). De prent wordt door Bertrand Bonello geregisseerd. ‘Er was een enorme auditieronde georganiseerd na Cannes en Gaspard Ulliel won de rol,’ verklaart Nicolas Brigaud-Robert van Films Distribution aan Screendaily. ‘Ze beginnen aan het einde van de lente met filmen.’

Dé filmtips van de maand november >

De 27-jarige Gaspard Ulliel speelde eerder een jonge Hannibal Lector in Hannibal Rising. Ook kon je ‘m onlangs spotten in The Princess of Montpensier en won hij een prestigieuze César Award voor zijn rol in A Very Long Engagement. De Franse knapperd staat ook geregeld model voor onder andere Chanel en Longchamps.

Met deze gloednieuwe film is Gaspards ster wellicht nog meer rijzende. Gelukkig staan de mensen van modehuis Yves Saint Laurent helemaal achter de productie en krijgen de makers zelfs toegang tot speciale schetsen en vintage ontwerpen van de legendarische ontwerper. Dat dit een modische must-see wordt moge dus duidelijk zijn.