Jeweetwel, web art. Waarbij je voor een groen scherm staat en duizelingwekkende figuren, effecten en kleuren er later met de computer worden bijgevoegd. Vroeger veel gezien (kijk naar Neneh Cherrys Manchild en Buffalo Stance) en nu weer helemaal terug. Blijkbaar.

WEB ART
De afgelopen week doken namelijk zowel Rihanna en Azealia Banks in de web art. Eerst was daar het optreden van RiRi bij Saturday Night Live met op de achtergrond allerlei bewegende figuren in felle kleuren. En hups, de volgende dag kwam de nieuwe video, Atlantis, van Azealia Banks uit. Met, jawel, web art. Zouden de twee soms een stiekem onderonsje hebben gehad?

PROENZA SCHOULER
Maar! Daarmee zijn we er nog niet. Gisteren slingerde Proenza Schouler een spannend filmpje, dat binnenkort in hun nieuwste winkel aan Madison Avenue wordt vertoond, op het wereldwijde web. En jazeker, je raadt het al; ook het ontwerpduo was in de ban van web art. In hun ‘Desert Tide’-video staken ze digitale avatars die de a/w 2012-collectie dragen, bergen, springende dolfijnen, watervallen en auto’s. Kortom: als je niet aan web art doet, ben je helemaal niks. Ofzoiets. Bekijk de drie video’s hieronder. En welja, voor old time’s sake ook die golden oldie van Neneh Cherry

youtubeView full post on Youtube