Oh 2013, je stelt nu al niet teleur. Amper vier dagen oud en we speculeren ons alweer rot over nieuwe baby’s, eventueel voltrokken huwelijken, waarschijnlijke breuken en een scheiding die iedereen verraste – of ze het nou willen toegeven of niet.

Over die scheiding waar heel het land het deze week over had: Nederlandse sterren laten me meestal redelijk koud, maar deze breuk verbaasde me toch (niet in de minste plaats omdat het nieuwtje op Teletekst stond, maar dat terzijde).

De Vandervaartjes waren wellicht het enige Nederlandse stel dat de media zo wist te bespelen als in Hollywood gebruikelijk is. (Ik vermoed dat dit niet zijn intelligente bijdrage was, maar uit haar koker kwam.) Dat het huwelijk – in ieder geval de laatste tijd – vooral een zakelijke overeenkomst was, werd algemeen aangenomen. Ze kregen deze zomer niet voor niets een eervolle vermelding voor hun LeAnn Rimes-momentje op een tropisch eiland - precies op het moment dat de vreemdgaangeruchten in Amsterdam-Zuid niet van de lucht waren.

Daarom was ik ook zo verrast over de plotselinge scheiding. En aan de op oudjaaravond nog rondgestuurde foto kunnen we opmaken dat ze het zelf ook niet zo hadden gepland. Stel dat zij al van plan was om dit jaar van hem af te komen, dan heeft zijn klap (in het bijzijn van een aantal getuigen) het proces enorm versneld. Dat zij dankzij die klap het huwelijk nu achter zich kan laten met een (waarschijnlijk) forse alimentatie en een nieuw imago (de vrouw die werd geslagen maar nu moedig en sterk alleen doorgaat), komt haar wellicht wel weer goed uit. Van zijn imago is op dit moment niet heel veel meer over. Het is daarom te hopen voor hem dat hij nog een tijdje aardig blijft ballen...  

ZIJN ZE NU ECHT GETROUWD?

Maar genoeg over BN'ers, interessantere dingen dan. Zijn Brad en Angelina echt getrouwd op eerste kerstdag? Het gerucht dat sinds 1 januari rondgaat, de laatste in de serie ‘ze zijn getrouwd, nee, nu echt!’, is nog steeds niet bevestigd of ontkend. Is dat een teken?

Kan, al kan het ook gewoon beteken dat de Jolie-Pitts het prima vinden dat de hele wereld op dit moment speculeert over een eventueel huwelijk. Zo weet het stel zelfs vanaf een ver, afgezonderd tropisch eiland nog steeds de headlines te domineren. Zelfs zonder dat er een paparazzo aan te pas hoeft te komen – iets dat de tegenpartij (Jennifer en Justin) deze week nog niet is gelukt. En omdat zij, net als wij, waarschijnlijk ook in spanning afwachten of Brad en Angelina inderdaad zijn getrouwd of niet, laten Jen en Just zich voor de zekerheid maar iedere dag (IE-DE-RE DAG!) zonnebadend fotograferen.

INTERESSANTE BRON 

Terug naar de Brad en Angelina. Het gerucht heeft dit keer namelijk wel een erg interessante oorsprong. Het is namelijk dinsdag de wereld in geslingerd door een fashionblogger van The Daily Telegraph – geen journalist of krant die normaal dit soort ongefundeerde berichten als waarheid plaatst.

Het paar verblijft momenteel met roedel kinderen op het landgoed van mode-icoon Donna Karan, stel dus dat ze daar echt getrouwd zijn dan zou het niet eens zo vreemd zijn dat een journalist met veel connecties in de modewereld dit als eerste opvangt. Dat ze het echter met veel slagen om de arm heeft opgeschreven (zelfs de kop heeft een vraagteken), betekent wel dat de journaliste het zelf ook niet honderd procent zeker weet. Het kan dus ook gewoon een spannend gerucht zijn dat rondging op een nieuwjaarsfeestje in modeland.

Amerikaanse gossipbladen en -blogs hebben de afgelopen dagen in ieder geval hun uiterste best gedaan uitsluitsel te krijgen over het bericht en dat is nog steeds niet gelukt. Het blog Gossip Cop heeft het daarom voor nu afgedaan als onwaar. Ik vermoed zelf dat er in ieder geval een kern van waarheid inzit, al kan dat ook betekenen dat de twee komend weekend trouwen of dat Angelina straks een jurk van Donna Karan draagt. Met andere woorden, we wachten af.

EERSTE BREUK VAN 2013

Tot slot begint het er steeds meer op te lijken dat de eerste ‘grote’ Hollywood-breuk van 2013 die van Orlando Bloom en Miranda Kerr gaat zijn. Geruchten over haar misstappen – van Justin Bieber (ieuw!!!) tot Leonardo DiCaprio – gaan al weken rond en lijken alleen maar hardnekkiger te worden. En dat Miranda deze week een foto van haar hand zonder trouwring rondtwitterde, lijkt ook geen goed teken. Het laatste nieuws is een ontkenning via een ‘bron’ (hun pr-mensen dus), maar we weten ondertussen dat dit niet veel hoeft te betekenen. 

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.