Arme Ben Affleck. De Oscarnominaties zijn binnen en hij staat – tegen alle verwachtingen in – niet op de lijst. Zijn film Argo gelukkig wel. En daardoor mag Ben straks met vrouw Jennifer Garner toch naar de ceremonie en wie weet, hele kleine kans maar toch, ook het podium op.

Maar de nominatie waarvoor hij zo hard heeft gewerkt en gelobbyd de afgelopen maanden, die van beste regisseur, bleek hem niet gegund.

Arme Ben Affleck.

Hij is wellicht het eerste slachtoffer van de Oscarcampagne van 2013 (kijk hier voor uitleg). Where did he go wrong?

Heeft hij te hard zijn best gedaan? Had hij zich niet zo belachelijk vaak met zijn perfecte gezinnetje moeten laten fotograferen? Was het die ene opmerking over Jennifer Lopez die hem heeft genekt?

Of blijkt hieruit gewoon dat keihard campagnevoeren voor een Oscar niet altijd zin heeft of misschien juist averechts werkt?

Want Ben Affleck was de afgelopen tijd overal. In de roddelbladen, bij de late night shows, in de tijdschriften. Misschien dachten de heren en dames van The Academy (de veelal grijze, oude koppen die beslissen wie een Oscar krijgt) daarom dat Ben toch wel op de shortlist zou komen. De hele wereld had hem tot ‘shoe ingebombardeerd en velen dachten zelfs dat hij zou winnen, geen reden dus om hem een stem te geven.

BRADLEY KREEG 'M WEL

Wie wel de nominatie kreeg die hij zo graag wilde, is Bradley Cooper. En dat was toch ook verrassend. Bradley was eigenlijk een van de underdogs voor de beste acteur-categorie. Maar ook hij gaf veel interviews de laatste tijd, waarin hij erg bescheiden bleef en was vlak voor de sluiting van de stembus opeens weer single.

Gisteren bleek dat mensen graag voor de underdog stemmen, misschien juist als-ie zielig en alleen is. Of dit genoeg is voor Bradley om absolute Oscarfavoriet Daniel Day-Lewis te verslaan, zal volgende maand blijken. 

JUSTIN DOET EEN CHANELLETJE  

Iemand die waarschijnlijk nooit een Oscar voor zijn toneelspel zal krijgen, is Justin Timberlake. Zou hij dit dan (eindelijk) zelf ook doorhebben? Het zou verklaren waarom hij besloot om juist gisteren, de dag van de nominaties, met een eigen grote aankondiging te komen. Zijn nieuws: Hij lijkt weer muziek te gaan maken! Ein-de-lijk.

In een briljant slecht filmpje waarin hij net zoveel onzin uitkraamt als Brad Pitt in zijn Chanelreclame en zijn ego groter is dan ooit, legt JT uit dat muziek maken voor niemand zo belangrijk is als voor hem (ehm?!) en dat hij het daarom niet zomaar iedere dag kan doen.

Al zegt hij het natuurlijk veel beter en dramatischer dan ik:

youtubeView full post on Youtube

Het tenenkrommend slechte filmpje terzijde, dat JT waarschijnlijk weer muziek gaat maken, vind ik goed nieuws. Ik zeg waarschijnlijk, want dit filmpje is eigenlijk meer een aankondiging voor de echte onthulling die hij zondag gaat doen. Wat een heerlijke aandachttrekker is het toch...  

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter.