‘Haar huid heeft de kleur die de maan krijgt in de ijle lucht van de noordelijke winters.’ Deze totaal onbegrijpelijke en belachelijke zin komt uit een interview met Megan Fox. En het is slechts één van de vele onnavolgbare zinnen uit het bizarre en tegelijkertijd verontrustende stuk dat in de nieuwe Amerikaanse Esquire staat. Een stuk waaruit blijkt dat niet alleen de journalist stapelgek is maar dat er misschien ook bij Megan het één en ander mis is.

Ik dacht altijd al dat de actrice en hubby David Silver gewoon aandachtsgeil en een beetje raar waren, zoals eigenlijk iedereen in Hollywood. Maar na dit interview weet ik het niet meer…

Je zou ter verdediging van de Transformers-actrice kunnen zeggen dat de journalist die het interview afnam, compleet gestoord is.

Iets dat absoluut waar is en blijkt uit een passage als deze:

'The symmetry of her face, up close, is genuinely shocking. The lip on the left curves exactly the same way as the lip on the right. The eyes match exactly. The brow is in perfect balance, like a problem of logic, like a visual labyrinth. It's not really even that beautiful. It's closer to the sublime, a force of nature, the patterns of waves crisscrossing a lake, snow avalanching down the side of a mountain, an elaborately camouflaged butterfly. What she is is flawless. There is absolutely nothing wrong with her.'

GOEDGEKEURD 

Maar ondanks de serieus enge manier waarop de journalist de actrice omschrijft, kan de man niet alle schuld krijgen. Want Megan en haar ‘mensen’ hebben dit interview goedgekeurd – een blad als Esquire publiceert meestal niet zonder akkoord. Dat betekent dus dat alle totaal idiote dingen die ze zegt in het interview, waar zijn. Een kleine selectie:

> Megan gelooft in Bigfoot, aliens, kabouters, heksen en het monster van Loch Ness.

> Megan vindt geen soelaas in alcohol of drugs, zoals de meeste van haar collega’s, maar in de kerk – ze spreekt ook al sinds haar achtste levensjaar in tongen.

> Megan denkt dat ze haar tatoeage van Marilyn Monroe met de kracht van haar gedachten laat verwijderen.

> Megan gaat er vanuit dat ieder mens slecht is en daarom ontsloeg ze direct haar eigen nanny toen ze hoorde over een nanny in New York die haar oppaskinderen had vermoord.

> Megan zou het liefst haar huidige beroep opgeven om te gaan graven bij de piramides of op oude Maya-plekken omdat ze denkt dat daar ‘letterlijk dingen zijn begraven’.

> Megan wil namelijk de geheimen van het universum ontrafelen.

TRIEST 

Is Megan Fox gek? Het lijkt er wel op. Is Megan Fox inconsequent omdat ze zegt dat ze geen bevrediging haalt uit haar (film)carrière maar zich wel met open mond en in sexy poses laat fotograferen voor het blad? Absoluut.

Maar het is wel voor het eerst dat ik hoop dat Megan ook wat ‘normale’ mensen in haar leven heeft die op haar en haar jonge zoontje letten. Want waar dit interview zeker hilarisch slecht is, heeft het ook echt iets heel erg triests

Om te eindigen met iets vrolijkers; de Golden Globes brachten afgelopen weekend niet alleen winst en revanche op de Oscarnominaties voor Ben Affleck (hoera voor Ben!) maar ook deze fotoserie met mini look-a-likes van de toch al niet zo grote Hollywoodsterren. Mooi gedaan.

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via Twitter