De Franse Marie Beltrami (met een cv waar je u tegen zegt; stiliste, kostuumontwerpster, fashion creative director, fotografe, kunstenares én actrice) exposeert in Louis Vuittons Cabinet d’Écriture haar werk luisterend naar de naam Vie de timbrée, gebaseerd op een woordspeling die zowel ‘gefrankeerd’ als ‘gek leven’ betekent.

 
RETURN TO SENDER
Gefrankeerd? Jawel. In Cabinet d’Écriture, waar Louis Vuitton historische en bijna kunstzinnige correspondentiestukken bewaart, vind je meer dan 300 enveloppen horend bij een uit de hand gelopen projectje van de Française. Toen in 2007 bleek dat een brief die Beltrami naar een vriend stuurde, ‘gefrankeerd’ met een foto van zichzelf in plaats van een postzegel, gewoon aankwam, besloot ze er een kunstproject van te maken. Ze verzond meer dan 400 brieven met deze foto’s naar vrienden en celebs, en vroeg ze retour. Niet de minsten gaven gehoor; er zijn reacties in de expo te zien van Jean-Paul Goude, Loulou de la Falaise, Angela Merkel en Koningin Elizabeth II.

Ook in de Nederlandse hoofdstad is genoeg te zien, zoals eye&ME in EYE >

 
VIE DE TIMBRÉE
Waar: Cabinet d’Écriture, 6, Saint Germain des Prés te Parijs
Wanneer: t/m 12 maart

 
Is er geen plek in je agenda voor voor een reis naar Parijs? Geen nood, je kan altijd nog genieten van het teaser filmpje. Bekijk hem gauw hieronder...

youtubeView full post on Youtube