Shine bright like a diamond! Bvlgari, het Italiaanse juwelenhuis dat bekend staat om haar fonkelende sieraden, brengt een nieuw boek op de markt. Bvlgari Serpenti Collection, zo heet het, staat bomvol sieraden in de vorm van een slang – gebaseerd op de geschiedenis van Bvlgari.  
    
GESCHIEDENISLES
We horen je denken: waarom een slang? Dat leggen we je haarfijn uit. Er was eens… Een juwelenhuis (Bvlgari dus). Al sinds 1884 maakt dit juwelenhuis de prachtigste juwelen en sinds 1940 heel vaak in de vorm van een slang. Volgens de Griekse mythologie en de Romeinse beschaving staat de slang voor geboorte, wedergeboorte, schoonheid, sexappeal en wijsheid. Sotirio Bulgari, de oprichter van Bvlgari, is geboren in Griekenland en was enorm gefascineerd door het glibberige dier. Hij noemde de collectie ‘Serpenti’ ('slangen' in het Italiaans) en vandaag de dag is de collectie nog steeds populair.
   
Niet alleen Sotirio Bulgari is overigens zo verzot op slangen. In de loop der jaren mocht zijn Serpenti-collectie onder andere Elizabeth Taylor en Diana Vreeland tot haar fans rekenen. Niet verkeerd.
   
Nieuwsgierig geworden? Reserveer Bvlgari Serpenti Collection dan nu alvast op Amazon.com à $ 74,84 (€ 58,39). Vanaf 16 april is-ie officieel te koop.

   
Flits! Carla Bruni is op de kiek gezet voor Bvlgari >