Het grote aftellen is begonnen. Aanstaande zaterdag opent het Rijkmuseum dan eindelijk haar deuren naar de vernieuwde, fabelachtige ruimtes. De Nachtwacht hangt op z’n plaats in de Eregalerij, het Melkmeisje van Vermeer ziet er fraaier uit dan ooit en het enorme schilderij De Slag bij Waterloo van Jan Willem Pieneman is picobello gerestaureerd en hangt trots aan de muur.

POP-UP SHOPS EN DE NACHTWACHT
Voorpret is bijna net zo leuk als het spektakel zelf en daarom zorgen de Bijenkorf en het Rijksmuseum voor een knap staaltje lekkermakerij. Niet alleen opent het Rijksmuseum vandaag als primeur pop-up shops vol met hebberigmakende goodies (van een speciale sjaal ontworpen door Alexander van Slobbe tot gloednieuwe items van het museum) in de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven, ook worden er speciale activiteiten georganiseerd in het warenhuis.

Tip: kunst koop je nu ook gewoon bij de Bijenkorf in Amsterdam >

Wat dacht je bijvoorbeeld van poseren in je eigen Nachtwacht? Juistem, je hoort het goed. Trommel een stel vrienden op, oefenen je beste pose en ga in de Bijenkorf op de foto met een levende Nachtwacht (op 13 april in Amsterdam en op 21 april in Maastricht). Je ontvangt na de shoot direct je foto die is opgemaakt als een heus schilderij. Wordt geheid een waar collector’s item.

Zien: het vernieuwde Rijksmuseum >

Daarnaast zijn ook de etalages van de Bijenkorf door de kunstige wasstraat gehaald en staan helemaal in het teken van de bekende werken uit het Rijksmuseum en Delfts blauw. We moeten zeggen, hier kan Harrods met haar Dior-etalage nog een puntje aan zuigen.

Oh, en dan hebben we het nog niet eens over het magazine van de Bijenkorf gehad, dat dit keer met prachtige foto’s een ode brengt aan het Rijksmuseum. Blader er hier doorheen.

OPENING RIJKSMUSEUM
Nog even een kleine reminder: Koningin Beatrix heropent het Rijksmuseum aanstaande zaterdag en vanaf 11.30 uur gaat het grootse openingsprogramma op het Museumplein van start. Een half uur later wordt het geheid duwen en trekken, want dan kun je je (voor nop!) gaan vergapen in het museum.