Paris Photo, de wereldbefaamde jaarlijkse kunstfotografiebeurs, gaat internationaal. De beurs is sinds jaar en dag – vanaf 1997 om precies te zijn – te bezoeken in Parijs, maar wordt nu voor het eerst ook buiten de muren van de modestad opgebouwd. Van 26 tot 28 april is de standplaats van Paris Photo de Paramount Pictures Studios in het Amerikaanse Los Angeles.
   
THE ACQUA EXHIBITION
Sinds 2011 is de Italiaanse ontwerper Giorgio Armani de officiële partner van Paris Photo. Jaarlijks presenteert de designer de foto-expo The Acqua Exhibition op de beurs met foto’s van de Amerikaanse fotograaf Jim Goldberg. In Goldbergs werk staan immer de zogenoemde minderbedeelden in de samenleving centraal; de genegeerden, verwaarloosden en buiten-de-boot-vallenden van de bevolking. Goldberg zet hele arme, of juist hele rijke mensen, drugsverslaafden of zwervers op de – vaak zwart-witte – kiek, waar de eenzaamheid en het verdriet vanaf straalt. De opbrengst van deze jaarlijkse expositie komt ten goede aan Acqua for Life, de stichting die Giorgio Armani oprichtte om het Unicef Tap Project te steunen - het fonds om veilig en schoon drinkwater te verzorgen voor kinderen in arme landen.
   
Over mooie prentjes gesproken: er worden wilde foto’s van Angelina Jolie geveild >
 
   
ACQUA #3
In de voorgaande jaren haalde Armani al zo’n 92 miljoen(!) liter drinkwater op voor Unicef- en Green Cross International-projecten in Ghana en Bolivia. Well done! Maar 92 miljoen liter is nog lang niet genoeg, zo vond de designer. En dus slaat Acqua for Life dit jaar de handen ineen met de J/P Haitian Relief Organization, de non-profit organisatie van acteur Sean Penn die zich focust op duurzame projecten in Haïti. In deze expo, die Acqua #3 heet, zijn wederom indrukwekkende foto’s te bewonderen van de hand van Jim Goldberg.
   
De goedgebruinde Giorgio Armani is zeer te spreken over de samenwerking met Sean Penn en zijn goede doel: ‘Seans werk past perfect bij het Acqua for Life-programma, dus een samenwerking voelde heel natuurlijk. Het wederzijdse respect en begrip voor elkaar en elkaars doelen maakt de samenwerking echt een fijne ervaring,’ vertelde de designer aan WWD.
   
Op 25 april, de vooravond van de expositie op de kunstbeurs, is er een groot feest, dat gehost wordt door Armani, Sean Penn en het Amerikaanse magazine Vanity Fair, waar ongetwijfeld ook menig celeb acte de présence zal geven.
    
Gaat dat zien: expo Taken By Storm >