Star magazine is het absolute supermarktvodje van de Amerikaanse roddelbladen. Een verhaal dat uit Star komt, hoeft nooit serieus genomen te worden. Nooit.

Angelina Jolie covert iedere zoveel weken de cover van Star. Meestal met een onflatteuze, ronduit lelijke foto waaronder de actrice variërend wordt uitgeroepen tot heroïnejunkie, anorexia-patiënt, een vreemdganger, een bedrogen vrouw, zwanger, te dun om kinderen te krijgen. Maar bovenal is Angelina volgens Star een vreselijk kreng die een man als Brad niet verdient en Jennifer Aniston het leven heeft zuurgemaakt. Tot deze week.  

Deze week roept het blad Angelina uit tot de beste moeder van Hollywood. Of sorry, ik zeg het verkeerd, Angelina is Stars ‘Mother of the Year’.

Moeder van het jaar... Het is nogal een verschil met de cover van een paar jaar geleden waarop Star besloot Angelina’s twee jongste kinderen het Syndroom van Down te geven. I kid you not. Kijk zelf.

Maar de tijden zijn veranderd. Zelfs Star kan geen negatieve draai geven aan Angelina’s operaties. Dus is niet Angelina, maar voormalig lieverdje Reese Witherspoon, samen met Katie Holmes en Tori Spelling, op dit moment een van de slechtste moeders van Hollywood. Dat vanwege haar ‘respectloze houding’ tegen de politieagent die haar man een paar weken geleden durfde aan te houden. Iets waar Reese waarschijnlijk niet van wakker ligt. Het is immers Star.

Angelina’s positieve Star-cover komt in een week vol met positieve publiciteit voor de Jolie/Pitts.

RODE LOPER DEBUUT

Afgelopen zondag maakten de twee hun eerste rode loper debuut sinds Angelina’s onthulling vorige maand. Dat dit op de rode loper van Brads miljoenen- en door problemen geplaagde filmproject World War Z was, mag geen verrassing zijn. Zelfs de twee oudste kinderen mochten mee, wat natuurlijk een leuke photo-opp was.

Ik zeg het ondertussen iedere week, maar de Jolie/Pitts weten wat ze doen en kiezen heel bewust hun publiciteitsmomentjes uit. En op dit moment wordt alles uit de kast getrokken om World War Z te promoten.

BEKENDE KOPPEN

Dat publiciteit in de hand houden heel goed mogelijk is, bewijzen niet alleen Brad en Angie maar eigenlijk alle sterren die dagelijks over straat kunnen, zonder gefotografeerd te worden. Ik ‘woon’ nu twee weken in New York – ja, ja woon, ik zit deze zomer een paar maanden hier dus dat mag ik nu zeggen J – en kwam in een paar dagen tijd meerdere bekende koppen tegen.

Ik zag Kirsten Dunst en Garett Hedlund op zondagmiddag een restaurant in Tribeca uitvallen. Ik spotte Jesse Eisenberg over Greenwich Avenue fietsen. Mijn lief en ik zagen Ben Stiller bij de Hudson wandelen, druk bellend. En tegen Sienna Miller, Tom Sturidge en hun baby ben ik meerdere malen bijna aangelopen, het gezinnetje woont momenteel in de West Village waar wij de eerste week verbleven.

Dat ik het uiteraard leuk vind om ze zomaar in het wild te zien, mag duidelijk zijn. Ik schrijf niet voor niks dit blog. Bekende mensen spotten hier is een soort hobby van me. Maar wat ik vooral opmerkelijk vind, is dat ik al die keren geen enkele fotograaf zag. Stuk voor stuk wandelden al die bekende koppen op hun gemak over straat, zonder bodyguards of auto-met-chauffeur die ergens staat te wachten. En daardoor herkent bijna niemand ze. Ze vallen weg in de drukte.

Niet dat ze niet gefotografeerd worden in New York, natuurlijk wel, maar dus niet altijd en overal waar ze gaan. En als ze echt niet willen, dan worden ze ook niet gefotografeerd. Echt niet.