Hét tweejaarlijkse event van het Arnhemse modekwartier, Mode Biënnale Arnhem, (nog tot 21 juli!) staat dit jaar in het teken van het gebruik van fetisjisme in mode. Een pittig thema, maar dat geeft dan ook een geheel vernieuwde kijk op de modewereld. Zo wordt het onderwerp breder getrokken dan alleen de seksuele lading die kleding en accessoires kunnen hebben, ook de emotionele en soms obsessieve band die mensen met hun voorkomen hebben komt aan bod.
 
FETISHISM IN FASHION
Geheel in lijn met de tentoonstellingen, shows, films en wat er allemaal nog meer te zien en doen is in Arnhem, lanceert curator van het event en trend forecaster Lidewij Edelkoort het Engelstalige boek Fetishism in Fashion. De bundel is niet alleen een samenvatting van wat tijdens de Biënnale aan bod komt. De bekendste trend forecaster van de lage landen gaat voor het boekwerk nog een stapje verder. Zo gaat ze bijvoorbeeld op zoek naar de evolutie van smaak, van geboorte tot volwassenheid, waarom hakken steeds hoger en hoger worden en wat de kracht is van de kleur zwart. Dit doet ze onder andere met behulp van foto's van Erwin Olaf, illustraties van Leigh Bowery, het grensoverschrijdende werk van Alexander McQueen en essays van Susan Piët en Valerie Steele.
 
Een must-have dus, dit boek. En zeker een bijzondere aanvulling voor je almaar groeiende stapel koffietafelboeken. Hebben? Voor € 39 heb je deze dubbeldikke bundel in huis. Shoppen doe je bij de uitgever Frame Publishers.
 
Modefotografie, maar dan drie keer zo kleurrijk dan je gewend bent; Miles Aldridge >