Het moet de meest ongeloofwaardige Hollywoodrelatie sinds Tom en Katie zijn. Henry Cavill (de nieuwe Superman) en Kaley Cuoco (de blondine van The Big Bang Theory) zijn een setje.

Opeens. Uit het niets. En ze zijn overal.

Een kleine tijdlijn:

Maandag ‘breekt’ het nieuws dat de twee aan het daten zijn. Dinsdag wordt Kaley – die niet vaak paparazzi achter zich aan heeft - in de nagelsalon gefotografeerd. Woensdag wordt Kaley opnieuw gesnapt, ditmaal met twee bekers Starbuckskoffie, aanleiding voor tientallen ‘Is she getting coffee for Superman?’ headlines. Woensdagmiddag worden ze – eindelijk! - voor het eerst samen gefotografeerd tijdens een ‘spontane hike’ in de heuvels van L.A.. Een paar uur later worden ze opnieuw gespot terwijl ze samen – hand in hand – boodschappen doen voor de 4th of July. Donderdagochtend wordt Kaley wederom gefotografeerd met twee bekers koffie.

Klinkt serieus, niet? Alsof ze al een tijdje samen zijn, toch? Boodschappen doen en samen sporten, dat zijn meestal dingen die je doet na die eerste weken die je samen in bed doorbrengt.

Het enige probleem is alleen dat Henry en Kaley helemaal geen tijd hebben gehad om samen in bed door te brengen. Ze kennen elkaar nog maar net en hij was wekenlang niet in L.A..

Wederom een kleine tijdlijn:

Acht weken geleden had Henry namelijk nog een relatie met actrice Gina Carano, hij vergezelde haar naar de première van Fast & Furious 6 in Londen. Wanneer deze relatie is beëindigd, is niet bekend.

Vier weken geleden kende hij Kaley nog niet eens. Hoe we dat weten? Op 8 juni (lees: 3 weken voor hun relatie door US Weekly groots werd aangekondigd) waren ze alle twee bij een of andere awardsshow in L.A.. Ze waren op hetzelfde moment in de green room maar hebben volgens ooggetuigen op geen enkele manier met elkaar gecommuniceerd.

GEEN TIJD

Laten we zeggen dat ze elkaar alsnog tijdens die awardsshow hebben ontmoet. Of dat een van de twee direct daarna zijn of haar agent heeft gevraagd contact te leggen. Dan zijn het nog steeds maar vier weken. Uiteraard kan er veel gebeuren in vier weken tijd. Als je net verliefd bent voelt een weekend samen al als een serieuze relatie. Alleen lijkt het er op dat Henry en Kaley helemaal geen tijd hebben gehad om samen door te brengen.

De dag na die awardsshow is Henry naar New York vertrokken om Superman te promoten, meteen daarna vloog hij naar Londen, Italië en Australië. Pas op 24 juni was hij weer terug in L.A.. Dat was vorige week maandag, één week voordat zijn nieuwe relatie met Kaley wereldkundig werd gemaakt.

Nogmaals, het kan natuurlijk best dat de twee een week lang in bed hebben doorgebracht en nu vreselijk verliefd zijn. It happens. Maar wanneer prille relaties in Hollywood worden aangekondigd door ‘exclusieve bronnen’ en de paparazzi opeens iedere dag fotografisch bewijs van die nieuwe liefde kunnen leveren, dan weet je dat er iets niet klopt.

En in dit geval schreeuwt alles ‘totaal gefabriceerde en volledig in scene gezette relatie’.

Daarbij komen Superman en The Big Bang Theory ook nog eens alle twee uit de stal van Warner én werken de agenten van Kaley en Henry bij hetzelfde pr-bureau.

WAAROM?

De grote vraag is alleen waarom. Henry Cavill heeft op dit moment met zijn gespierde vertolking van Superman Amerika aan z’n voeten liggen, je zou denken dat er geen enkele reden is waarom hij een neprelatie met een meisje van de tv moet aangaan. Behalve dan dat dit meisje in een van de meest geliefde Amerikaanse sitcoms van het moment speelt. Daarbij is ze blond en bubbly, heel erg Amerikaans dus.

Past dit meisje daarom perfect bij Superman? Is het Amerika op z’n best – zelfs al is hij een Brit? Kaley past in ieder geval beter bij de Amerikaanse superheld dan Henry’s vorige vriendin die vroeger bekend stond om haar martial arts kunsten. Is dit een vriendinnetje dat meer Superman en filmsterwaardig is?

ANDER SCHANDAALTJE?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat deze relatie de aandacht van een of ander schandaaltje moet wegnemen. Is er een comprimerend verhaal dat op het punt stond om uit te komen? Doet Superman het met andere mannen?

Het zou kunnen, er gaan al jaren geruchten over Henry’s seksualiteit, al heeft iedere aantrekkelijke acteur in Hollywood dat soort geruchten om zich heen hangen, dus dit zegt nog niks.

Het zou ook kunnen dat Henry gewoon zo vastberaden is om een hele grote filmster te worden, dat hij alles doet wat zijn agent hem zegt? Relaties verbreken, relaties aangaan, zelfs de paparazzi bellen (paparazzi hangen meestal niet zomaar rond in de heuvels van Hollywood namelijk, iemand heeft ze getipt). 

Ik ken Henry Cavill uit de mooie BBC serie The Tudors waarin hij een geweldige rol had. In Superman viel hij wat tegen (alleen spieren zijn niet genoeg), maar toch, hij bleef leuk. Henry is een Brit die tot een paar weken terug in Londen nog gewoon met de bus ging. Dat juist hij zo graag een superster wil zijn dat hij er een neprelatie voor over heeft, ik had het nooit verwacht...

To be continued.