Waaaah! Het is bijna zover. Nog even dan en dan mogen we weer drie dagen lang de benen uit ons lijf dansen (OMG: Editors! Tom Odell! Haim!) op één van onze favoriete festivals: Lowlands. Om alvast in de stemming te komen zendt Nederland 3 een speciale documentaire uit getiteld Life @ Lowlands.
         
LIFE @ LOWLANDS
Waar de docu overgaat? ‘Drie vriendinnen van 17 jaar gaan voor het eerst naar Lowlands. Met hen betreden we het eco-systeem van een groot muziekfestival, waar iedereen zich een lang weekend anders gedraagt. Voor Corine, Luka en Susan voelt het in het begin chaotisch aan. Hun pad kruist dat van ervaren rotten die precies weten hoe het moet. En door de gezamenlijke beleving van muziek lossen de vriendinnen uiteindelijk op in de zwerm en worden ze deel van het festival. Als hun favoriete band de zwetende crowd tot grote hoogte opzweept laait de liefde op en worden ze backstage uitgenodigd.’
        
Life @ Lowlands wordt op zaterdag 10 augustus om 21.40 uur uitgezonden op Nederland 3. De trailer vind je onderaan deze pagina.
         
LOWLANDS-PROGRAMMAKRANT
Vinden we ook heel prettig: de programmakrant van Lowlands (die we op het festival zelf steevast na een paar minuten alweer kwijt zijn) is online te bekijken. Dan kun je alvast uitstippelen wat je allemaal écht niet mag missen.
      
Nu we het toch over festivalvoorpret hebben: weet jij al wat je aandoet? Hier, een flinke dosis streetstyle-inspiratie van festivalterreinen in Nederland >
          

youtubeView full post on Youtube