Vanaf aankomende donderdag tot halverwege september zit je in de comfy bioscoopstoelen van EYE. Het filmmuseum zendt dan alle films van Neerlands trots Alex van Warmerdam uit. En met alle films bedoelen ze ook echt álle films.
 
BONUS
Ter ere van de release van zijn nieuwste film Borgman, die afgelopen werd genomineerd voor een Gouden Palm tijdens het Cannes Film Festival 2013, zet EYE de regisseur in het zonnetje. Van zijn debuutfilm Abel en internationale doorbraak De Noorderlingen tot recentere films als Ober en De laatste dagen van Emma Blank; ze komen allen voorbij op het witte doek. Bonus: Van Warmerdam selecteerde ook vijf filmklassiekers die ofwel zijn hart hebben gestolen of als grote inspiratie voor zijn eigen films dienden. Vertoond worden The Good, the Bad and the Ugly, Deliverance, Psycho, Un flic en The French Connection.
 
Hoe reageerde de internationale pers op Borgman tijdens de internationale première in Cannes? >
 
VOORPREMIÈRE
Meer nieuws rondom Alex van Warmerdam: de beste man krijgt voor Borgman de grootste voorpremière in Nederland ooit. Op woensdag 28 augustus wordt de rolprent in zo'n 140(!) bioscopen en filmtheaters in het hele land gedraaid. De dag erna zal de officiële release plaatsvinden en kun je in de agenda van de lokale cinema vinden op welke dagen hij wordt vertoond.
 
In september showt EYE Carine Roitfelds docu Mademoiselle C >
 
ALEX VAN WARMERDAM IN EYE
Wanneer: 15 augustus t/m 18 september
Waar: EYE, IJpromenade 1 te Amsterdam
Info: www.eyefilm.nl